goran30613BНа 1 юни, Народно читалище „Христо Ботев – 1927 г.” – село Горан организира откриването на изложба „Детство мое” на младата художничка Марияна Варчева и нейният син Божидар от град Ловеч. На изложбата присъстваха деца от селото, които бяха включени в организирани дейности – рисуване, оцветяване, танци. Всички деца бяха специално поздравени за своя празник и естествено получиха лакомства и почерпка, по повод Деня на детето – 1 юни.

На същия ден от 19.30 часа беше открит и празничния концерт посветен на гибелта на патрона на читалището Христо Ботев и на героите дали живота си за свободата на България. В тържеството участваха певческата група при читалището – „Росна китка”, младежи от Дневен център за деца и възрастни с увреждания, вокална група „Сладкопойна чучулига” при ОДК – Ловеч и талантливите деца от поп формация за вокално пеене – Ловеч, с ръководител г-жа Дафинина.

Всички участници получиха заслужени овации и аплодисменти, бяха подкрепяни от публиката и  си пожелаха в края на концерта празничните събития да не стихват и за в бъдеще. На втори юни точно в 12. 00 часа на обяд жители на селото поднесоха цветя на паметника на Христо Ботев в сградата на читалището.