doktor904141От РЗИ Ловеч информират, че през периода от 31 март до 06 април 2014 г. на територията на област Ловеч са регистрирани 25 случая на варицела при деца – 18 заболели в Троян, 4 в Ловеч, в гр.Луковит и селата Балканец и Скобелево – по 1 заболяло дете.

В Троян са регистрирани и два случая на скарлатина. Ротавирусен гастроентерит е регистриран в 2 случая от гр.Ловеч и с. Дерманци.

В Дерманци и Градежница има по един случай на туберколоза, като болните са  хоспитализирани в СББАЛ – Троян.

          Заболяемостта от остри респираторни заболявания за гр.Ловеч снижава нивото си от предходната седмица – 54,66 на 10 хиляди население. По-ниска е от средната за страната.

            За последната седмица здравните инспектори на РЗИ Ловеч извършиха проверки в обекти на територията на Ловешка област, относно спазване забраната за тютюнопушене в закритите обществени места, в помещенията с обособени работни места и на някои изчерпателно изброени в закона открити обществени места. Проверени бяха 150 обекта – обекти за хранене и развлечение, детски и учебни заведения и открити площадки към тях, лечебни заведения и административни обекти.

Съставено е наказателно постановление на физическо лице за тютюнопушене в обект за хранене и развлечение (бистро) в гр. Ловеч.

Други констатирани нарушения няма.