grip2802121През периода от 12 до 18 май 2014 г. на територията на област Ловеч случаите на варицела, които са регистрирани са общо 71 на деца. Най-много са в Троян – 32 заболявания в ОДЗ “Мир” и “Буковец”, ЦДГ “Синчец”, ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, СОУ “Св. Климент Охридски” и СОУ “Васил Левски”.

В Ловеч случаите са 27 – в Детска ясла №1 и 3, ЦДГ “Слънце” и “Детелина” и училищата “Проф. Димитър Димов” и “Св.Климент Охридски”

По данни на РЗИ Ловеч, в Тетевен има 8 случая в ЦДГ «Васил Левски» и НУ «Хаджи Генчо», в с. Орешак – 3 случая, ЦДГ «Незабравка» и в с. Славяни – 1 случай на ученик в СОУ «Св.Климент Охридски» гр.Ловеч.

От скарлатина са заболели две деца. В Троян дете от ЦДГ “Здравец”, а са изследвани 40 контактни, от които двама са положителни. Издадено е предписание за извеждането им от средата

За гр.Луковит на дете от ЦДГ ”Цервената шапчица”, изследвани 34 контактни, всички са отрицателни.

Има регистриран случай на Ротавирусен гастроентерит на неорганизирано дете от с.Лесидрен, общ. Угърчин.

Бактериален менингит е открит на 68 г. пенсионер от с. Слатина, общ. Ловеч.

Заболяемостта от остри респираторни заболявания за гр.Ловеч леко покачва нивото си от предходната седмица – 73,79 на 10 хиляди население, с 27 регистрирани случая.По-ниска е от средната за страната.