Поредната среща на кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова беше с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес в града. По думите на Радина Банкова най – бързият начин за съживяване на бизнеса, е развитието на този бранш.

В това отношение градът има традиции от близкото минало – голяма част от населението са свидетели на многото автобуси с българи и чужденци, в това число и много ученици, които са посещавали Ловеч, за да се запознаят с природните му дадености и с неговите исторически забележителности.

В последните години обаче от общината са обърнали гръб на туризма и всеки собственик на хотел или заведение за хранене е оставен да се оправя сам както може. Предложението на кандидата за кмет е да се създаде сдружение на тези собственици с представител в общината, който да координира общата дейност. Задължително трябва да се потърси и сътрудничеството на двете съседни общини – Летница и Троян, за да се изготви общ туристически маршрут от Крушунските водопади и Деветашката пещера, със задължително прекарване на определено време в Ловеч и след това с продължение до Троянския манастир.

За да се привлекат големи туроператори, които да доведат туристите в Ловеч, е наложителна сериозна подготовка – осигуряването на квалифициран персонал, за да могат да се предложат качествени услуги, достигнаха до този извод участниците в срещата. Биха могли да се използват учениците от Езиковата гимназия в града като преводачи, да се подготвят карти на града с историческите обекти, музеи и обществени сгради, към които туристите биха проявили интерес.

По думите на Радина Банкова в Ловеч има какво да се види, но трябва да се подготви план за действие и туристически продукт с участието на всички заинтересовани от града и не на последно място – в пряко сътрудничество с общинската администрация. В този продукт и общината трябва да намери своето място – има толкова неща, свързани с подобряването на инфраструктурата, с осъществяването на един проект, останал  назад в близките години, свързан с развитието на парка “Стратеш” и зоопарка, изграждането на нов въжен мост към стълбите за парк “Стратеш”, за който присъстващите на срещата заявиха, че има осигурени средства, извършването на ремонтни дейности около реставрираните къщи с стария квартал “Вароша”.

“Ние не сме направили достатъчно, за да свържем Ловеч с името на Васил Левски и с това,че той е избрал града за столица на своята революционна организация, недостатъчно рекламираме и един такъв бисер на архитектурата, какъвто е Покритият мост, а и още колко много исторически събития е имало в Ловеч, с които можем да се гордеем и с това чувство да ги покажем на сънародниците си и на хората от чужбина”, заяви Радина Банкова.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“