Равнището на безработицата в област Ловеч е 7,2 %, показват данните на Регионалната служба по заетостта, съобщени днес от директора й Цецко Ангелов на заседанието на областния съвет по тристранно сътрудничество. Това е с 2,5 процентни пункта над равнището за страната. Най-ниска е безработицата през септември в община Троян – 3,6 %, и община Ловеч – 3,8 на сто, а най-висока в община Угърчин – 21,2 %, и Ябланица – 22,9 %. В Априлци безработицата е 4 %, в Тетевен – 10,5 %, Летница – 12,3 %, и Луковит – 15,9 %.

Данните за деветмесечието показват тенденция на спад на безработицата, като броят на безработните от началото на годината в област Ловеч намалява с близо 1500 лица, а на равнището на безработицата с 2,7 процентни пункта. Към 30 септември регистрираните безработни в четирите бюра по труда в областта са 4017, най-много са в бюрото в Тетевен – 1286, и Луковит – 1175.

Входящият поток новорегистрирани безработни за областта от началото на годината обхваща 4326 лица.

Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Ловеч, като териториално поделение към Главна дирекция „Услуги по заетостта“ на Агенцията по заетостта, координира, анализира, подпомага и обобщава дейността на 14 дирекции „Бюро по труда“, обслужващи населението на областите Ловеч, Велико Търново, Габрово и Плевен.