Ето и подредбата на най-добрите спортни треньори в Ловеч, които бяха отличени на церемонията на 14 януари вечерта.

  1. Петър Магеранов – СК Вароша-Ловеч, 40 точки.

От далечната 1965 г. той се занимава с джудо и джу-джицу, като  от 1969 г. до 1971 г. е състезател на ЦСКА. Многократен  шампион и призьор в джудото, където ловешкият отбор неизменно е в челната тройка през годините. От 1977-а е основател и треньор по карате и киокушин в Ловеч. По настоящем председател и главен треньор в СК Вароша – Ловеч по джу-джицу. Заедно с треньора сенсей Христо Кадийски двамата подготвят състезателите, които участват във вътрешни и международни първенства, а за работата им свидетелстват спечелените многобройни златни медали и високи отличия. Носител на шести дан по джу-джицу. Наскоро се завърна от Япония, където успешно защити пети дан по карате киокушин. Заместник-председател е на Българската федерация и международен инструктор и съдия.

За 2019 г. равносметката на СК Вароша-Ловеч сочи 48 медала от вътрешни и международни състезания, сред които 7 златни, 3 сребърни и един бронзов медал от Държавното първенство по джу-джицу, две балкански титли (една при мъжете и една при ветераните), две първи и едно второ място от Източноевропейското първенство и второ място от отворена Световна купа на ISFA.

  1. Хинко Илиев – СК Борба-Ловеч, 39 т.

Неговата равносметка за 2019-а е следната: състезателите от класическия стил на Спортен клуб по борба „Ловеч“ са спечелили 3 златни, 8 сребърни и 14 бронзови медали от ДЛШ, ДОЛШ, републикански и международни турнири. На държавния лично-отборен шампионат по класическа борба за юноши в Ловеч четвърто място в отборното класиране  при участието на 23 клуба. На ДОЛШ по класическа борба за мъже във Враца Хинко бе избран от треньори, съдии и федерация за „Най-етичен треньор“.

  1. Димитър Магеранов – Спортен карате-клуб-Ловеч, 33т.

Дипломиран треньор по карате. Допринесъл за изграждането на ред национални шампиони, които имат успешни изяви и на международни състезания. През 2019-а е подготвил състезатели с отлични резултати – трето място при момичетата до 12 години, второ място при децата до 10 г. и второ място при момчетата до 12 г. Стреми се освен добри спортисти, да спомага и за формирането на достойни личности, защото водените от него състезатели са и отлични ученици, както и добри граждани. С отлична дисциплина.

  1. Юлиян Симеонов – ХК Осъм, 27 т.

Треньор с дългогодишен опит и многобройни успехи. Какво сочи неговата равносметка конкретно за 2019-а: трето място на Държавното първенство за момчета 11 год. като помощник-треньор и водач, второ място на Държавното първенство за младежи до 19 г. и второ място на турнира за купа „България“ при младежите.

 

  1. Димитринка Димитрова – СК Борба-Ловеч, 24 т.

През изминалата година подготвяните от нея състезателки имат следните успехи: 4 сребърни и 6 бронзови медала от републикански и международни състезания, основно от ДЛОШ за кадетки в Бургас. Както и четвърто място в отборното класиране при участието на 26 клуба.

  1. Виктор Симеонов – ХК Осъм, 20 т.

През 2019 г. водените от него отбори имат следните постижения: трето място на финалите на държавното първенство за отбора намомчетата-11 годишни, второ място на държавното първенство при младежите до 19 г., като младежите спечелиха и второ място на турнира за купа „България“, трето място на държавното първенство по плажен хандбал при мъжете, второ място на международен турнир за момчета в град Смедерево Сърбия с участието на 105 отбора. Второто място е спечелено след победи над отбори от Сърбия, Румъния, Македония, кактои срещу съперници от Африканския континент.

Под ръководството на Виктор са подготвени двама национални състезатели.