oblast1005131Две от общо 11 процедури за избор на изпълнител са финализирани

166 242 лв. са икономисани в Ловешко след провеждане на обществените поръчки по публично-инвестиционната програма (ПИП) на правителството на Пламен Орешарски „Растеж и развитие на регионите“. Това става ясно от доклад на Областната администрация до министъра на финансите доц. Петър Чобанов, съобщават от пресцентъра на Областния управител.

Най-голяма икономия на средства е осъществена при процедурата по обществена поръчка на проекта в Троян за подобряването на уличните и тротоарни мрежи и подобряването на инфраструктурата на планинския град. Близо 14 хиляди лева са спестени от процедурата за водопреносната мрежа в ловешкото село Малиново. 7 хиляди лева е икономията по проекта за довеждащия колектор в кв. Продимчец, става ясно от справката на община Ловеч: Процедурата по обществена поръчка за проекта по реконструкция на водопреносната мрежа в с. Малиново, общ. Ловеч, е приключила. От 26 май има сключен с изпълнител за строително-монтажните работи на стойност 972 243 лв.

Финализирана е и процедурата по избор на изпълнител за канализацията и довеждащ колектор към нея в ловешкия квартал Продимчец. Там проектът е на стойност 899 033 лв., като тече 10 дневен срок за обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията.

Общо девет от 11 процедури по избор на изпълнител по ПИП „Растеж и развитие на регионите“ в Ловешко са в ход. Предстои до дни да бъдат избрани изпълнители, за да могат проектите да бъдат реализирани до края на 2014 г.