През изминалия уикенд в Ловеч се проведе традиционното за града на люляците велосъстезание „Деца на Колела“ Ловеч 2017.
Над 100 деца и младежи от цяла България се включиха в тазгодишното издание на събитието и премериха сили по специално подготвените трасета в парк „Стратеш“.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година в началото на септември, като част от спортния календар с подкрепата на Община Ловеч. Тази година състезанието за първи път се проведе в два последователни дни и за пореден път предизвика интереса на десетки деца и младежи от цялата страна.

Участниците бяха на възраст от 3 до 18 години, разпределени в седем възрастови групи.  Организаторите на събитието се бяха постарали да  има състезателни трaсета за всички възрастови групи, като бяха максимално интересни и предизвикателни. Състезанието за децата между 10 и 16 години в трите възрастови групи 10-12, 13-14 и 15-16 бе и четвърти кръг от Детските Байк Серии за 2017 и донесе точки на победителите за генералната ранглиста.

Най-добро време от всички участници успя да постигне националният ни шампион по спускане в категория юноши за 2017 – 14 годишния Йордан Анчев от отбора на „Райдърс Юнайтед“. Той успя да спре часовника на 1:23.51 мин., с което заслужено се качи на първото стъпало в неговата възрастова група и оглави цялото класиране.

В групата 17-18 години първи бе Васил Данчев от Габрово (Underground Riders, 1:24.91), в групата 13-14 години първи е Димитър Мазнейков (VIVO, 1:29.34), а в групата 10-12 години първенец е Калоян Янкулов (DGE DH Team,  1:32.92).

Победителите награди Димитър Димитров – директор на дирекция ОЗКТ при Община Ловеч, като наградите бяха осигурени от общината.

Награди имаше и от BMW M Car Плевен, Рам Байкс, Байк Хаус и Скот България.