На 07 ноември на церемония в Националния дворец на децата бяха наградени победителите в Националната изложба-конкурс „Аз и детското полицейско управление“ по програмата на МВР „Детско полицейско управление“. На събитието присъстваха представителите на МВР, водещи Детските полицейски управления. Церемонията бе уважена и от зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов, главния секретар на ведомството гл. комисар Младен Маринов, директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, зам.-директора на ГДНП ст. комисар Благородна Макева, директора на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Анджелина Тотева, Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева – директор на РУО-София и Герасим Герасимов- представител на посолството на Швейцария.

От участващите в конкурса рисунки на деца от ловешка област, отличена бе творбата на Петя Славова Петрова  от 7 а клас при СУ „Тодор Кирков”-гр.Ловеч. Талантливото момиче получи множество награди и поздравления от ръководството на министерството. Петя Петрова бе придружена от  г-жа Детелина Карапетрова- педагог от СУ “Тодор Кирков”, гл.инспектор Златин Михайлов-началник РУ Ловеч , полицейски инспектор Виолета Маринова от РУ Ловеч – ръководител на проекта за областта и от мл.полцейски инспектор Тихомир Стефанов- един от обучителите на децата в “Детско полицейско управление“.

„Детско полицейско управление“ започна своето съществуване преди една година и половина. До момента са открити 201 Детски полицейски управления към всички Районни управления на МВР в страната. В тях се обучават 4543 деца на възраст от 8 до 12 години. Там малчуганите усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.