stefanovo2609162Навръх националния празник Ден на независимостта в Стефаново, община Ловеч,  жители отбелязват празник на селото. Това е много стара традиция, която събира жители и гости в двора на храма „Рождество на  Пресвета Богородица“. Гост на събора бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи на домакините поздравителен адрес и знамето на общината.

Заедно с кметския наместник Иван Джуров те се поклониха през паметника на загиналите във войните 36 мъже от селото.

„Нашите прадеди ни оставиха село, с което можем да се гордеем и трябва да сме достойни продължители“, подчерта в словото си Иван Джуров.

„Имате пълната подкрепа на Община Ловеч и поздравявам обществения съвет и кметския наместник за енергичната работа. Първо ще решим много важния въпрос за водоснабдяването на селото, после ще пристъпим към асфалтиране и възстановяване на калдъръми“, посочи в обръщението си Корнелия Маринова.

Кметът на Ловеч седна за кратко до хората, за които бе приготвен и осветен празничен курбан. За събитието тук бяха и кметовете на селата Българене, Казачево, Тепава,  Сливек и Лешница. Веселието продължи до вечерта с народни хора и песни.

По-рано при пристигането си Корнелия Маринова  посети и пазарува от новооткрития магазин за сувенири на Дорина Минковска, която е с корен от Стефаново, а в момента е преподавател в НБУ. Магазинът е на площадчето на Старо Стефаново и е доказателство за инициативността на местните хора.

1 коментар

  1. То и в наше село Къркачево пардон Кърпачево трябваше да е тогава ама беше на следващия ден. Чудно!

Comments are closed.