Мъж е пострадал след сбиване в заведение в с. Български извор, съобщават от Областна дирекция на полицията в Ловеч. Сигнал за инцидента е получен в РУ Тетевен на 20 март около 00.30 ч., а пристигналите на място полицаи са установили, че обекта работи в нарушение на заповед №рд-01-57/15.03.21 год. на РЗИ-Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и е съставен акт на управителя на обекта. Всички лица участвали в инцидента са установени, а пострадалият е настанен за лечение в болнично заведение, с травма на крака. Работата по случая продължават служители на РУ Тетевен.

На 20 март около 12.30ч. при движение по ПП I-3, 157.700км в посока гр.София, 60-годишен мъж от с.Васильово при управление на лек автомобил и извършване на маневра свързана с преминаване от лява в дясна пътна лента, не е пропуснал движещия се в дясна лента друг автомобил  и е предизвикал пътен инцидент, при който са пострадали /с охлузни рани и натъртвания/ 62-годишния водач на другото МПС и 60 –годишна жена пътувала на предна дясна седалка, в същия автомобил.

На водачът от с.Васильово е съставен акт по чл.25 ал.2 от ЗДВП.

 

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 40-годишен мъж от града, който на 20 март около 02.30ч. е установен да управлявя лек автомобил в Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,63 промила.

Работата по случая продължва.

На 19 март на територията на община Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, в хода на която служители на местното районно управление на МВР са извършили проверка на 99 лица и 69 МПС, като за установени нарушения са съставили 33 глоби с фиш и 5 акта.