От ОД на МВР Ловеч съобщават за пътен инцидент. На 27 март около 19.00 ч. на ул.«Димитър Икономов-Димитрика” в Троян, 18-годишен при управление на лек автомобил е блъснал движещ се пред него 61-годишен велосипедист. При инцидента е пострадал велосипедистът, който е откаран за преглед в болница, с леки наранявания. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на младежът е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 26 март около 21.30ч., в РУ и РС ПБЗН Троян е получен сигнал за възникнал пожар в контейнери за смет, гаражна клетка и паркиран в нея лек автомобил,  в ж.к. Лъгът в града. По първоначална информация огънят е унищожил 3 контейнера за смет и гаражната клетка с превозното средство. По случая е образувано досъдебно производство и работата по установяване на причините за пожара продължават служителите на РУ Троян.

30-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното РУ МВР, след като на 26 март около 03.00 ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и тестването му за алкохол с техническо средство е отчело 2.04 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 25 март, служители на РУ Угърчин съвместно с представители на Агенция «Митници» са извършили проверка в частен дом в Угърчин, обитаван от 43-годишен мъж. Открити и иззети са 50 литра високоградусов етилов алкохол /ракия/, без български акцизен бандерол. На обитателят на имота е съставен акт по ЗАДС от служители на Агенция ”Митници”.