На 21-ви ноември, във връзка с отбелязване на световния ден за възпоменание жертвите на пътнотранспортни произшествия, поставихме черна лента на пътя, където само преди десетина дни загина 13 годишния Мариян Мирчев при пътно транспортно произшествие близо до село Александрово, община Ловеч.

Заедно с негови съученици и директора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“-с.Александрово госпожа Грета Ячовска и партньорите ни от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Ловеч запалихме свещички в памет на Мариан и с това искаме отново да кажем на всички „Нека спрем войната на пътя“!

Акцията продължи и в Ловеч с раздаване на информационни материали на водачите на МПС и акцентирахме най-вече на по-младите шофьори да бъдат по-внимателни, по-толерантни и отговорни, защото човешкия живот няма цена.

Войната по пътищата в България продължава като от началото на 2023 година тежките пътни инциденти са 3222, загинали са 248 души, ранени са 4306.

Инициативата за възпоменание жертвите на пътнотранспортни произшествия датира от 1995 г., когато по решение на Европейската федерация на жертвите от ПТП привлича вниманието на обществеността към проблемите на пътната безопасност и ООН обявява Световния ден за възпоменание да се отбелязва в третата неделя на месец ноември.