Тази година VII-то  издание на Международния фестивал с конкурсен характер SOFIA GRAND PRIX 2020 се проведе на два етапа – онлайн – от  1 до 5 септември, а на 6 септември на живо в Зала 11 на НДК – София.  Участваха състезатели от 10 държави, които бяха оценявани от международно жури. Фестивалът се проведе в 11 категории, като нашите представители  Виктория Асенова, Мирела Величкова, Мария Василева и Теодор Иванов се състезаваха в шест от тях.

Виктория Асенова, на 5 г., се класира на  второ място в категория „Нова песен“  с песента „Дайте шанс на песента“ и на трето място с „Вълшебните думи“ в категория „Песен на български език“.

Мирела Величкова, на 7 г., е представител на Ловчанско читалище  „Наука-1870“ . Тя свири от една година в класа по пиано на Теодора Николова.   Заедно със своята преподавателка участваха в категория „Учител-ученик“/инструменталисти/.  С прекрасните си две изпълнения  „Сърцето ми ще продължи“ – музика от филма „Титаник“ и  „Марш на Мики Маус“, грабнаха втора награда.

Първо място в категория „Патриотична песен“  донесе песента „От векове за векове“ на Мария Василева и поощрителна награда „Гласът на Европа“ в категория „Видеоклип“.  Мария спечели и второ място в категория „Златен хит“, като се представи с интерпретация на песента „Lithium“.

Теодор Иванов, възпитаник на ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, Ловеч , понастоящем студент в УНСС, София,  извоюва две първи места в категориите“ Българска песен“ и „Оригинална песен“.

За пореден път децата на Ловеч доказаха своя талант и представиха достойно своя град.