bchk1105142Доброволците от БМЧК клубове Ловеч, Тетевен, Луковит и Априлци през месец май проведоха за втори път открити уроци по психосоциална подкрепа в четвърти и шести клас в училищата СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Ловеч, ОУ „Христо Никифоров” -Ловеч, СОУ „Георги Бенковски”-Тетевен, СОУ „Алеко Константинов”-Луковит и ОУ”Васил Левски”-Априлци. Откритите уроци са част от програма „Партньори за социална промяна” на БМЧК с финансовата подкрепа на фондация „Велукс”.

По програмата бяха обучени 13 доброволци на БМЧК от област Ловеч, които проведоха 30 учебни сесии на теми – „Емоции”, „Стрес” и „Взаимоотношения”. Целта на откритите уроци бе учениците да могат да се справят с ежедневните стресови ситуации, да се намали агресията в училище и да се подобрят взаимоотношенията между учащите. Училищните ръководства приеха с интерес уроците и проявиха желание да продължат да работят с децата по издадените от БЧК помагала за провеждане на ателиета по психосоциална подкрепа за деца в училище от 4 до 8 клас.

1 коментар

  1. И какво от това, като най-вероятно са ги обучавали дипломирани психари? То сигурно има и други ама масата са такива знам го от опит.

Comments are closed.