ekomisiqobuchenie210151На 26 и 27 септември Младежки информационно-консултантски център Ловеч към сдружение „Екомисия 21 век” проведе обучение на тема “Гражданските права на младите хора и организиране на събития” в залата на хотел Чифлика Палас. В него се включиха младежи от Ловеч и Тетевен.

Младите хора   се обучиха на нови подходи за развитието на гражданското общество в България, чрез създаване на среда за действие в правата на човека и гражданското участие, отчитаща спецификите и новите необходими знания, умения и техники за работа по утвърждаване колективните права на човека. Галина Петрова – обучител на обучението работи върху повишаване на знанията и уменията, нови способи и мотивиране на младите хора за глобални решения , свързани с правата на човека в общностите на региона, страната и по света. Младежите бяха включени в обмен на идеи, създаване на възможности за обща работа и споделяне на опит и добри практики , свързани с правата на човека.

Участниците се запознаха с основните правила за организиране на събития – видове, планиране, изпълнение, съдържание, както и бюджет на събитие.

Обучението се реализира в рамките на проект Младежки информационно-консултантски център Ловеч, изпълняван от сдружение „Екомисия 21 век”, по Национална програма за младежта (2011-2015), финансиран от Министерство на младежта и спорта.