На 10-ти ноември – международен ден на науката младите червенокръстци от Троян с подкрепата на екипа на БЧК-Ловеч и община Троян засадиха дръвчетата гинкобилоба и магнолия в градинка „Троянка“. Естествено в инициативата се включиха и нашите приятелчета от квартала до градинката и с хъс и ентусиазъм помагаха на доброволците.

Идеята на доброволците е да мотивират младите хора да се стремят повече да опазват околната среда и се включват в инициативи в подкрепа и запазване на природата и облагородяване на града.

Тенденцията на промяна на климата в света все повече ни кара да се замисляме за екологичните проблеми и да се опитваме да възпитаваме порастващото поколение в грижа и опазване на средата, в която живеем.

По инициатива на ЮНЕСКО от 2002 г. се отбелязва Световният ден на науката за мир и развитие. Идеята за международен ден на науката е предложена през 1999 г. по време на Световната конференция по въпросите на науката под егидата на ЮНЕСКО. През 2001 г. празникът е одобрен и от тогава се чества ежегодно в повечето страни по света.