stomatologiq310141Стоматолозите излизат на масов протест пред Община Ловеч в понеделник!

Павлин Иванов

Наглост е най-меката дума, с която мога да определя намерението на кмета Казанджиев за втори път да вкара продажбата на сградата на Стоматологията в комисията по приватизация. Това ще се случи в понеделник, като началният час на заседанието е 17.30 ч.

„Кардиолайф“ на д-р Бенев отдавна иска да лапне апетитният имот в центъра на Ловеч. На това отгоре, ако може за без пари! Оценката на сградата е повече от скандална – 379 000 лева (Бел.р. – сумата е в ЕВРО. Грешката е моя, за което се извинявам) без ДДС!

Днес стоматолозите, които са наематели в сградата, категорично заявиха своята позиция – Кмете, долу ръцете от Стоматологията!

Гневни, те призовават всички ловчалии да ги подкрепят в протеста им в понеделник от 16.30 часа пред сградата на Община Ловеч!

 

Само ще припомня, че фирмата кандидат купувач беше замесена преди няколко години в грандиозна корупционна схема. Органите на реда бяха заловили пликчетата с пари, които се раздаваха на доктори, замесени в скандала.

Но както всичко в Ловеч и това беше успешно потулено!

Погледнете как изгледат приватизираните обекти днес – разрушеният до основи Хлебозавод и Халите са типичният пример, който дава отговора на въпроса – ЗАЩО ВСИЧКИ БЯГАТ ОТ ЛОВЕЧ!

Затова, от името на „Ловеч днес“ изразявам категоричната си позиция в подкрепа на протестиращите стоматолози срещу намерението на Минчо Казанджиев и замесените от неговият екип хора, да продадат сградата на Стоматологията в Ловеч!

 

Призовавам всички ловчалии да излязат и подкрепят протеста на стоматолозите!

Понеделник, 16.30 часа пред сградата на Община Ловеч!

33 коментара

  1. Той от години си прави какво то иска .За съжаление родния ни град е унищожен, съсипан ………. Жалко е ,че търпим това ! Как се допусна това…………. Трети мандат,наглост ! ……………. и безочие .Този човек вече се чувства собственик на Ловеч ! Трябва да се събудим…………………….. !!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Частна болница в Ловеч трябва да има най-после. Стига вече сме търчали по другите градове за качествен преглед и лечение. А относно стоматолозите – то и сега що-годе свестните кабинети са извън сградата, там са останали първобитни печалбари с първобитна апаратура.

  3. тъй както сложи бариери на гробищен парк Скобелево ,които все още не функционират ,но докога………И кой ги плати тези съоръжения,които не изглеждат евтини?.

  4. при положение, че има няколко подписки срещу продажбата на стоматологията. Дали пък няма “келепир ” за г-н кмета???????????????????

  5. Няколко думи за така наречената експертна оценка на „обекта” на стойност – левовата равностойност на 379 000 /триста седемдесет и девет хиляди/ евро без ДДС, с уговорката, че не съм запознат подробно с използваните методите на оценяване на имота за получаване на горното число. За приватизация е предложен недвижим имот(масивно строителство), находящ се в идеален център на гр. Ловеч с квадратура малко над 2 500 (две хиляди и петстотин) кв.м или по мои изчисления точно 2 538 кв.м.
    С две думи цената е 149.33 евро за кв.м ! Това е по-малко от 300 лв. за кв.м.!
    Има ли такава цена в Ловеч?
    За да стане ясна „картинката” с обявената цена, ето справка с днешна дата (която всеки може да направи в интернет) за средни цени на кв.м на обявени за продажба недвижими имоти от агенции и частни лица в гр.Ловеч.
    кв. ЗДРАВЕЦ – на кв.м: 223 euro
    кв. МЛАДОСТ – на кв.м: 308 euro
    кв. ЧЕРВЕН БРЯГ – на кв.м: 336 euro
    ШИРОК ЦЕНТЪР – на кв.м: 409 euro
    ЦЕНТЪР на кв.м: 450 euro
    ЦЕНТЪР (бизнес имоти) на кв.м: 640 euro
    Обявената цена е занижена 3-4 пъти – това е „картинката” на пръв прочит.

    По мое скромно мнение, ако целта на кмета е да продава, а не да подарява недвижим имот в центъра на Ловеч, то обявената начална цена би следвало да е поне 1200 лв. на кв.м , което е малко над 3 000 000 лева за имота.

    п.п. В качеството си на експерт оценител на недвижими имоти си запазвам правото да коментирам подробно законосъобразността на горната „оценка”, тогава подробно с факти и доказателства ще стане ясно каква е „далаверата”.

    1. Купувача сигурно ще се изръси повече ама ще остане тайна.

  6. Къде изчезна статията Обръщение на Искрен Йотов – кандидат за народен …

  7. Енчев, геройски се пънеш да защитаваш една далавера. Дано да имаш добри мотиви. Категорично съм против продажбата на Стоматологията по ред причини.
    1. Цената е изключително смешна (Иванов се е объркал, не е в левове, а в евро)
    2. Имотът е златен – намира се на пъпа на града и само завършен идиот може да реши да продаде този имот, генериращ пари. Понеже общинското имущество се управлява глупаво и некомпетентно (справка Общински пазари), това не е основание кмета да го подари на своя приятел
    3. Имотът е мизерен, защото уж се поддържа от общината, а реално този филм го няма. Ако общината вложи малко пари, има основание да иска и да получи много повече от наеми. Сам си отговарящ защо не се прави. Търси се начин да му се свали цената, за да го вземе нашия човек.
    4. Прав си, че никой не е венчан за този имот. Работещите там могат да се пръснат из града и да си намерят нови помещения. Това как решава проблема с глупавото управление от точно тази градска управа? Никак!
    5. Качествена клиника в Ловеч е повече от нужна! Факт! Въпросът е защо МБАЛ Ловеч не е такава? Защо ловешката болница се съсипва в последните години и най-вече кой я съсипа. Направи си справка кой е директор и кой е борда.
    Управлява се по същият тъп и корумпиран начин, както всичко в Ловеч. Кардиолайф могат да спасяват живот и там, както го и правят. Не виждам връзката на местоположението на една добра и специализирана клиника с качеството на работа. Можем да ходим в Плевен и София, а нещо ще ни стане ако минем още 500 метра и отидем в болницата? Издишаш Енчев, издишаш!
    Моето виждане е, че сделката е повече от съмнителна – цена, време на провеждане, липса на информация. Лицата замесени в нея са публично известни с определени факти, говорещи за общ бизнес интерес.
    А дали знаеш, че д-р Бенев си е подал оставката като шеф на болницата в очакване на една сигурна сделка?

  8. На всички дето са ревнали по-нагоре с коментари в подкрепа самоуправството на администрацията и искащи частни кабинети и/или клиника.
    Някой да е спрял дейността на частните кабинети – не, на всяка крачка има стоматологични кабинети
    Някой да е ограничил компанията или лицето Y да си строи клиники или кабинети – не знам за такъв случай
    Спряна ли е вече веднъж процедурата заради недоволство от гражданите, с подписка и протести – да
    Да анализираме за какво точно ревете:
    – човек Х иска да даде на човек Y разработен бизнес, със сграда и парцел в идеалния център на областен град за стотинки и най-вероятно добра комисионна за Х и тук се опитвате да убеждавате хората, че видиш ли ще цъфнем от здраве защото вече щели да са частни.
    И наистина, който може и има половин час незаето време да отскочи до общината и да упражни граждански контрол – другото е мрънкане.
    Да стане ясно за решения иди ми, дойди ми – г-н Казанджиев да се съобрази с волята на родителите за храненето на децата в градините

  9. хахах ако е такава цената на стоматологията аз ще я купя!! цената е 931 000лв може да се провери(проверил съм) и които желае да се явява на търга предлага цена и я взима. на въпросните стоматолози и зъботехници маи им е много сладко да палащат по 20-30 лв наемче и да точат касата с по 2-3 бона.незнам не ви ли е срам във каква сграда работите но и вие самите сигурно сте същите!!! мен ме е срам да има такава порутена сграда . и знам, че ви е много добре да не давате един лев за ремонт и за това ревете като …….! ако не я продадат тази сграда до няколко години ще падне и тогава пак общината ще бъде виновна че нея е продала.АКО ТОЛКОВА Я ИСКАТЕ,СИ Я КУПЕТЕ А НЕ САМО ДА РЕВЕТЕ .

    1. Cql jivot zubi da te bolqt .

    2. Kvo shte kupishi ti be smeshkooo. Mizernik

  10. Иска ти се да си обществено интересен но си изключително Некомпетентен даже бих казала лъжец. Д-р Бенев не е собственик на Кардиолайф. Никой не е хващал никого с пликове с пари. Пълна лъжа е стойността която си посочил. Ако цената е такава познавам поне 5 човека които биха я купили, а само я вижте как изглежда.

  11. „ЗАКОН ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
    Чл. 28. (1) Заседанията на общинския съвет и на неговите комисии са открити. По изключение общинският съвет може да реши отделни заседания да са закрити.
    (2) Гражданите могат да присъстват на заседанията на общинския съвет и на неговите комисии, като заемат специално определените за тях места.”

    На 06.10. 2014 г. от 17.30 ч. е обявено заседание на Комисията по приватизация и следприватизационен контрол в Община Ловеч. Съгласно чл.28 ал. 2 от ЗМСМА гражданите могат да присъстват на заседанието. Те имат правото да се изказват, да отправят питания, становища и предложения по разглежданото от комисията предложение. И ако на това заседание присъстват примерно 50 граждани те ще видят лично, как ще гласуват и какво ще решат членовете на Комисията по приватизация и следприватизационен контрол в Община Ловеч:
    1. Иваничка Христова Иванова
    2.Светлана Ванева Христова
    3.Анатолий Георгиев Иванов
    4.Георги Николов Митев
    5.Ирина Любенова Митева
    6.Ахмед Мехмедов Чаушев
    6.Пенко Найденов Пенков
    От решението на всеки един от членовете на комисията зависи дали предложението на кмета ще бъде прието за обсъждане от общински съвет или ще бъде отхвърлено.
    От казаното до тук може да се направи извода, че заинтересованите граждани имат право да присъстват на заседанието на комисията и морално да подкрепят нейното решение.

  12. „ЗАКОН ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
    Чл. 28. (1) Заседанията на общинския съвет и на неговите комисии са открити. По изключение общинският съвет може да реши отделни заседания да са закрити.
    (2) Гражданите могат да присъстват на заседанията на общинския съвет и на неговите комисии, като заемат специално определените за тях места.”

    На 06.10. 2014 г. от 17.30 ч. е обявено заседание на Комисията по приватизация и следприватизационен контрол в Община Ловеч. Съгласно чл.28 ал. 2 от ЗМСМА гражданите могат да присъстват на заседанието. Те имат правото да се изказват, да отправят питания, становища и предложения по разглежданото от комисията предложение. И ако на това заседание присъстват примерно 50 граждани те ще видят лично, как ще гласуват и какво ще решат членовете на Комисията по приватизация и следприватизационен контрол в Община Ловеч:
    1. Иваничка Христова Иванова
    2.Светлана Ванева Христова
    3.Анатолий Георгиев Иванов
    4.Георги Николов Митев
    5.Ирина Любенова Митева
    6.Ахмед Мехмедов Чаушев
    6.Пенко Найденов Пенков
    От решението на всеки един от членовете на комисията зависи дали предложението на кмета ще бъде прието за обсъждане от общински съвет или ще бъде отхвърлено.
    От казаното до тук може да се направи извода, че заинтересованите граждани имат право да присъстват на заседанието на комисията и морално да подкрепят нейното решение.

  13. Дано не гласувате в случая и с два високо вдигнати крака. Шегичка.

    Сама по себе си сградата не лекува хората, трябват и специалисти. А и платежоспособни клиенти ( щом има търговски аспект няма пациенти).
    Не съжалявам за Хлебозавода, на негово място има нови и модерни фурни, Халите не са по-добри от супермаркетите, които са в Ловеч. Дано случаят не е като онзи с Казиното – новата Венеция.

  14. Аз съм твърдо “За” и то с двете ръце! Крайно време е и в Ловеч да се появи една такава частна клиника, а покрай нея ще има и работни места, ще има и приходи за града. Модерна клиника в центъра на града – супер!
    Сега какво има – 5 кабинета на зъболекари, които плащат 50лв наем, а взимат по 30лв за пломба, без касова бележка, без нищо.
    Защо да пустеят кабинетите и сградата да се руши… Мизерията там е пълна. Нека я има тая клиника. Нека има нещо ново, нещо модерно, нещо хубаво… Стига сме мразили, стига сме плюли!

  15. абе хора Вие в кой век живеете че не познавате червената ПИРАНЯ Минчо казанката този нагъл 3-ти мандат досадно гладен ЧЕРВЕН БОКЛУК ако имаше червени дебели букви щях да го изрисувам с пълната си ЗЛОБА и НЕНАВИСТ ………………………………………..

  16. Всички сме за разбира се да стане една модерна нова сграда в която да има нормално здравеопазване. Само че, господин Павлин Иванов (демек журналиста) отново не е разбрал пише ли пише глупости. Пич Иванов ти знаеш ли кой е собственика на Халите на Хлебозавода и защо не се прави нищо с тях? Ти господин Иванов виждал ли си бизнес плана и идеята за това на какво ще прилича тази сграда защото сега прилича на едно голямо л…..о! Е аз съм ги виждал. Я се замисли малко че във всеки град има частна клиника болница а тук сме тъмна индия и не дай си боже Иванов да не попадаш в Кардиолайф защото ако случайно не знаеш те спасяват по около 10 човека на ден от инфаркт! Да имаше скандал, прочети бе моето момче кой поръча скандала кой плати за него и какво се доказа. А стоматолозите нека реват и да си покажат приходите, а тъпия на род да си седи в мизерията и да чете глъмотииите на Иванов!

  17. Всеки иска да ползва кабинет с наем от 20 лв на месец.

    1. Де да беше 20,ама нашият е 420

  18. Аз пък съм “ЗА” с две ръце. В ловешката болница няма един компетентен лекар. Голяма част от тях не знаят за какво са там….. И не мога да разбера….ще ти направим скенер, ДА ама ако заплатиш сумата от 90 лв за контрасно вещество. Какво е това? Нали това е по клинична пътека.Знаете ли на колко много хора вземат тези пари? Ако не им дадеш скенер не ти правят. Лично на мен са ми искали 2 пъти по 90 лв за това вещество. Сестрата си ги слага в джоба и не ми издава никакъв документ за това. Та затова аз искам да има болница “Кардиолайф”. Искам, чухте ли? ИСКАМ!!!!

  19. Малко изкривено представяне на обстоятелствата. НЯМА нормален град в България, в който да няма частно здравно заведение, където хората да се почувстват поне в малко по-човешки условия. И ако поредната причина за това ще е няколко човека да плащат символичен наем за кабинети в т.нар. стоматология (където, между впрочем, не знам някой грамотен стоматолог да има кабинет) без да са вложили нещо за облагородяването, мисля, че отново Ловеч ще е за рекорд. Дали ще я направи Бенев или някой друг вече си е въпрос на пари, но трябва да има нещо такова, за да не тичаме за всичко до София и по-лошото до Плевен.

    1. Ами кой ще прави “зъбките” ,сиреч ченета и коранки?Пак ли до Плевен,че те ще станат златни!

    2. ми аз незнам някои нормален да ходи в стоматологията. всеки работещ стоматолог които има пациенти работи в частен кабинет със хубава техника и нормални консумативи. мен ме е гнус да вляза в сградата камо ли някои да ми рови в устата. там хигиената повече от 0. и аз мисля че е нужно да имаме нещо подобно на’ ависмедика’ а не да тичаме до плевен. подкрепям маринов

Comments are closed.