milko1906131Жълт код за опасни валежи и бури е въведен в цялата област Ловеч. По информация на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН интензивни валежи се очакват в периода от 14 ч. до 19 ч. Оттам подчертават, че атмосферната обстановка е нестабилна и са възможни внезапни промени на времето.

Областният управител на Ловеч Милко Недялков апелира към жителите на областта да бъдат внимателни в следобедните часове и при възникване на буря да предприемат съответните мерки за безопасност. „В постоянен контакт сме с ръководителите на всички ведомства, ангажирани с безопасността на населението, получаваме непрекъсната информация от метеорологичния център и се следи радарната и сателитната информация за облачните и въздушни течения над областта“, заяви Недялков. Той допълни, че не е препоръчително стоенето под дървета и далекопроводи по време на буря.

 

2 коментара

  1. Още по-лошо за него,че го сподели,след като днес сутринта,най нагло по БНТ излъга ,че са си свършили работата.Искам да го попитам,това ли е свършена работа,при всеки по-силен дъжд ли ще трябва да се плува,докога бе крадци такива,ще ни лъжете?

Comments are closed.