В ,,МБАЛ Тетевен д-р А. Пешев“ бе получено дарение от Швейцария под формата на оборудване и материали. Те са подсигурени от проф. д-р Валентин Джонов – директор на Института по анатомия в Университета – Берн и Малтийския орден (Malteser Orden Shcweiz), със съдействието на г-н Васил Александров – управител на ФОНДАЦИЯ ,,УРМАНОВ“.

Местната болница получи ЕКГ апарат с аксесоари, 500 бр. набори хирургични материали, 34 болнични легла с механизми, матраци и постелъчен инвентар, болнични шкафчета и медицински кушетки, инвалидни колички, проходилки, уреди за рехабилитация, медицински консумативи и оборудване, предпазни средства и облекла за персонала и др. Бяха доставени и дрехи за деца и лица в нужда, които ще бъдат разпределени.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и управителят на ,,МБАЛ Тетевен д-р А. Пешев“ д-р Невелина Ганева, проведоха среща по повод направеното дарение, като бяха на общо мнение, че то ще допринесе за по-качественото предоставяне на здравни услуги в болницата. Те изказват своята благодарност към дарителите и всички съдействали и спомогнали да се реализира добрият акт на човечност.