Съдия Мария Шолекова официално встъпи в длъжност като Административен ръководител – председател на Районен съд – Ловеч. Това е втори мандат за г-жа Шолекова начело на най-големия районен съд в Ловешка област. Тя беше единодушно преизбрана за поста от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 20 април 2021 г.

Актът за встъпването ѝ в длъжност беше подписан от и.ф. председател на Окръжен съд – Ловеч Милена Вълчева в присъствието на заместник-председателите на съда, както и на магистратите от Районен съд – Ловеч. Г-жа Вълчева пожела на съдия Шолекова най-вече здраве, сили и търпение, за да запази и доразвие създадените до момента добри практики в Районен съд – Ловеч.

Сигурна съм, че колегата ще се справи с предизвикателствата, които предстоят и през новия й мандат, тъй като има необходимите управленски способности и Вашата подкрепа“, подчерта г-жа Вълчева, визирайки колектива на Ловешкия районен съд. Тя увери, че и занапред новият-стар председател на съда ще може да разчита на подкрепата и съветите на административното ръководство на Окръжен съд – Ловеч.

От своя страна г-жа Мария Шолекова благодари за подкрепата и пожела на всички здраве и сили, за да се справят с предизвикателствата. „През последните години те не са никак малко за нас, но мисля, че сме достатъчно качествени, с достатъчно опит – и житейски, и професионален – и ще отговорим на предизвикателствата и ще издържим – каквото и да се случва.

Съдия Мария Шолекова е с над 21 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Започва като младши съдия през 2000 г., след което е съдия в Районен съд – Ловеч, а в периода 2002 – 2015 г. е заместник на административния ръководител. На 22.04.2015 г. встъпва в длъжност „административен ръководител – председател“, като след изтичането на първия ѝ мандат, е изпълняващ тези функции.