konkurs706155

Станислава Василева

На 6 юни 2015 година в Габрово се състоя втория, зонален етап на Втория национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”, организиран от Национално движение „Русофили”, Фонд „Русский мир” и с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Синдикат на българските учители, Национален дворец на децата, Национален съюз на читалищата , Национален съюз на българските музикални и танцови дейци.

В него участие взеха деца от областите Търговище, Велико Търново, Габрово и Ловеч.

Ловешка област беше представена от Мария Василева, възпитаник на Студия За Поп Пеене “Singing Stars”  с ръководител Милена Дафинина и балет „Ралица”, с ръководител Боряна Филипова. На областния кръг те се класираха първи в своите категории , с което получиха правото да представляват област Ловеч на зоналния етап от фестивала.

konkurs706151Балерините в категория 1-4 клас изпълниха танца „Арлекино”, поставен върху популярната песен на Ала Пугачова, а момичетата , които се състезаваха в категория 5-8 клас изпълниха танца „Марусенка”. И двата състава на балета се класираха на първо място.

Мария Василева изпълни песента „Прости за любовь” на младата певица Юлия Савичева.Тя също зае първо място.

Тези постижения изпращат нашите таланти на националния етап, който ще се състои през септември край яз.”Копринка”, в рамките на националния събор „Приятели на Русия”.

1 коментар

  1. Българин от Котел съвсем превъртя и обяви, че дарява на руското посолство в София личната си земя и постройките на нея за руска военна база. Заклетият русофил от Котел е Другаря Събев. В деня на военния парад по случай 9-ти май, Събев демонстративно издигна руското знаме на покрива си и обяви ливадите на бащината си земя за руски военен полигон, който трябва да противостои на вече действащата на територията на община Котел база на НАТО „Ново село“. „Тук ще бъде руската база, която ще се казва „Двата кестена“. Ще бъде толкова голяма, колкото е базата в Ново село, за да има териториално равенство. Тогава ще видим кой каква техника ще наблъска тука!”
    Събев заклейми всички които са против Русия: „Ще дойде време, когато народен съд ще съди тези, които са били против Русия. Това време не е далеч. Както имаше Народен съд за омразните хора след 9-ти септември, така и сега ще има такъв. Ще им обърнем хастара на тези, които са против Русия“. Екзалтиран от военните маршове, звучащи на Червения площад, Събев с ирония бичува настоящата българска армия сравнявайки я с „…една шепа бълхи, хапеща руската мечка. Боже, боже!“. При марша на първия батальон Другаря вдигна и тост: “Пия за здравето на българската армия. Дано не ходи към Русия, защото е за нейно добро. Не ги виждам! Ще се върнат кьорави, куци и сакати! Само музикантите от парада да пуснат и ще превземат София. Ще има да тъпчат главите на софиянци и да ги бият с палките… Всички ще избягат. И музикантите могат да се опълчат на българската армия”. Застанал прав пред телевизора, захранен от генератор и свързан пряко със руски сателит, Събев атакува и световните лидери и политици, неуважили юбилейния парад: „Всички лидери са там! Няма ги само аутсайдерите. Ние знаем кои са и няма защо да казвам имената им. Сега си мисля, че тези, които ще отидат да се бият срещу Русия, няма да могат да гледат другите паради, които аз ще наблюдавам“.
    За капак на всичко другаря от Котел въздигна над всички Владимир Путин: „Путин е президент на президентите от целия свят! Обама е едно нищо пред него. За мен Путин е точен, умен и т.н. Нямам думи, с които да окачествя неговото високо качество. Ако не той, а Жириновски е президент на Русия, войната е готова и Америка няма да я има. Путин е най-хуманният сред хуманните президенти. Всичко хубаво е червено – червено вино, Червена армия, ЦСКА, кръвта е червена. Гледам, че рублата става все по-силна. Китай също ще помогне много на Русия. С този азиатски съюз Америка си заминава, тя е пътник и ще се сгромоляса изведнъж. Ще се чудят какви мръсотии да направят из целия свят, за да могат да смучат и крадат като жандарми“, агитира мъжът от Котел, който твърди, че се клел във вярност на СССР.

    Русофил в действие. На подобни уроди ще пеят вашите дечица на яз. Копринка.

Comments are closed.