След новото питане към Министъра на Регионалното развитие на народния представител Милко Недялков относно злополучния проект за изграждане на Спортна зала в ОУ “Димитър Димов”, днес от пресцентъра на Община Ловеч изпратиха съобщение за извършена проверка от страна на Кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев. Днес те направиха проверка на всички строителни обекти в града, които се изпълняват с финансовата подкрепа на структурните и инвестиционни фондове на Европейския съюз, съобщават от администрацията в Ловеч.

Седем са обектите, които са във фаза изпълнение на строително-монтажни работи (СМР). Сред по-големите строежи е обектът „Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. „Гозница“ гр. Ловеч” по проект „Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. „Гозница“ на гр. Ловеч”. По проектта „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 1″ е обектът Многофамилна жилищна сграда (МЖС) на ул. „Св. св. Кирил и Методий” № 6.

Четири са обектите по проекта „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 2″. Това са МЖС на ул. „Патриарх Евтимий” № 6, ЖСК „В. Левски”, МЖС на ул. „Ген. Скобелев” № 6, МЖС на ул. „Ген. Скобелев” № 8, бл. „Медикус” и МЖС на ул. „Цачо Шишков” № 42А и № 50.

Корнелия Маринова и Даниел Колел разговаряха с ръководителите на обектите, с част от работниците и някои собственици на жилища. Бяха отправени препоръки, забележки и съвети към строителите, взети бяха предвид някои от изканията на собственици.

Констатацията е, че всички обекти се движат в график с изключение на обекта „Рехабилитация на дворното пространство и изграждане на училищна спортна зала на ОУ „Проф. Димитър Димов” гр. Ловеч, който е част от големия проект „Реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на целодневни детски градини и ясли в гр. Ловеч, изграждане на училищна спортна зала и рехабилитация на дворни пространства в общински училища в гр. Ловеч”.

Във фаза проектиране е проектът „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в гр. Ловеч”

Във фаза избор на изпълнител има още пет обекта на следните адреси: ул. „Иларион Ловчански“ 34, бул. „ България“ 48, вх. А, ул. „Оборище“ 1, ул. „Петко Р. Славейков“ 7 А, ул. „Търговска“ 54, бл. „Надежда“.