Палавниците от ДГ „Снежанка”  първи се забавляваха с роботите-пчелички. С нетърпение и интерес малчуганите  научиха как могат да управляват забавните пчелички, така че да ги отведат в желаната посока. Задавайки последователни команди чрез бутоните на гърба на пчелата, децата създадоха програма, която тя изпълнява. По този начин възпитаниците на детската градина направиха своите първите си стъпки в света на програмирането. Така се осъществява вид общуване, при което детето управлява пчелата и чрез нейното движение проверява своите умения, коригира командите при нужда и се учи само.

„ Забавното обучение освен формиране и затвърдяване на знания,   дава възможност за надграждане на пространствената ориентация на децата и   провокира тяхното логическо мислене. Действията на пчеличката се задават с помощта на няколко бутона, разположени върху горната повърхност на играчката, които са достатъчно ясно означени, за да предложат изключително опростено общуване с детето и дават възможност за програмиране на 40 стъпки.

Пчелите-роботи са 6 на брой и са закупени от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” по проект „Забавно програмиране” и финансиран по програма Младежки дейности при Община Ловеч.Заедно с роботчетата Финч, новите програмируеми пчелички разширяват възможностите за обучение в библиотеката за създаване на дигитални умения на най-малките. Работата с тези роботизирани комплекти може да създаде усещане за развитие и освен това да вдъхнови ума, докато децата разработват нови начини за програмирате