Лятната обучителна бизнес академия в Ловеч връчи на 8 септември вечерта своите отличия и сертификати. Това стана в приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи с участието на кмета Корнелия Маринова и Нанси Шилър, президент и главен изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

Академията стартира на 16 юни т.г. с 30 участници и завърши с 16 бизнес проекта, като част от тях бяха отличени. Всички участници получиха сертификати.

Преди наградите кметът Корнелия Маринова подчерта, че е въпрос на гордост да имаме най-многобройната група в страната. „Казват, че десните управления по-добре подкрепят частните инициативи и бизнеса и ние се опитваме да създаваме стабилна политическа среда, както и много други условия“, каза Корнелия Маринова.

„В тази академия сме събрали най-доброто, което сме постигнали в САЩ в тази област, няма никакво значение дали си на  17 години или на 70, всеки може да се запише“, разказа Нанси Шилър, като изрази задоволство от постигнатото в Ловеч.

По време на визитата гостът получи от Корнелия Маринова плакет „С най-добри пожелания“ и рекламна брошура за Ловеч на английски език.

Първа награда бе връчена на Клара Баросова, втората награда за Христо Митев, а трета награда  – за Ганета Цолова. Поощрителни награди получиха Веселина Моева и Ралица Минкова, както и Снежана Серафимова и Нели Стоилова. Специална награда, компютър и парична сума, имаше за най-младия участник – Ники.

Обучението за предприемачи стана благодарение на Община Ловеч и Бизнес Академия за стартиращи предприемачи (BASE), предназначена за местни предприемачи. Това е проект на фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Председател на журито  бе д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на СИМЕНС България.