mbachev2302141

Албена Йончева

В сряда любимият комик Мариан Бачев се срещна със своите почитатели в Ловеч. Срещата беше организирана от доброволците на библиотеката. Пред гостите той разказа интересни случки от своя живот, за първите си стъпки в театъра и на сцената; за първата желана в детството си професия, а именно – боклукчия на камион или по-точно „човекът, който върти кофата”; за детските му представи, че кофите са „едно голямо чудовище, което трябва да бъде нахранено”.   

Най-голямо влияние още в ранните му години оказва преподавателката му по руски език Малама Гацева, която предизвиква интереса му към театъра, поради това че са разигравали пиески на руски език и от там „се разпалва пламъкът” към актьорската професия.

„Бях в IV клас, когато се записах в школата в Пионерския дворец, който тогава беше в Семинарията. mbachev2302144Преди това бях минал през какво ли не – джудо, на курс по дърворезба. На изпитите при Ники Априлов кандидатстваха 200 деца, накрая оставаха 24 и бях много щастлив, че ме избраха. Сам си извоювах своето място в детската студия.”

Пред младите хора комикът разказа още за приятелството още от ранните детски години, после и в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ . Един от най-важните уроци, които е научил в театралната академия са партньорството и работа в екип. Сподели колко е труден пътят към голяма сцена. ”Трябва да имаш шанс да извървиш големите стъпки, иначе падаш рязко надолу ”.

Остава на свободна практика близо 2 години, в които усилено озвучава филми. Завършва с пълно отличие магистърска програма „Мениджмънт в сценичните изкуства“ в НАТФИЗ и е награден от ректора на Академията.  За Бачев „Човек трябва с чувство за хумор да приема нещата и да се забавлява”.
mbachev2302145Въпреки, че е голям комик, неговите награди са само за драматични роли- награди за главна мъжка роля от Фестивала в Шумен „Нова българска драма“ и за талантлив млад актьор на Фондация „Иван Димов“. Мариан Бачев е номиниран 4 пъти за „Аскеер“.

В края на срещата доброволците на библиотеката го удостоиха с почетна карта доброволец.  Изненада беше и ръчно изработената от доброволеца Петя мартеница – подкова за късмет. Малката Елена  изпрати малко подаръче за дъщеричката му Александрина.

Срещата завърши с мисълта на актьора, че когато всичко идва дълбоко от душата и всичко правиш със сърце, успехът неимоверно идва.