От ОД на МВР Ловеч съобщават, че вчера, около 15.00 ч. в ж.к “Младост” в Ловеч, екип на РУ Ловеч е спрял за проверка лек автомобил с 19-годишен водач.  Младежът е тестван за наркотични вещества, като пробата е отчела наличие на канабис. Той е дал и кръвна проба за медицински анализ. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДвП и е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувана проверка.

На 23 януари около 18.30 ч. на бул. «България» в Ловеч полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 47-годишен мъж от града. Установено е, че водачът е неправоспособен, а пробата му за наркотични вещества е реагирала положително на метамфетамин.

Издаден му е талон за медицинско изследване на кръвна проба и е съставен акт за нарушение на ЗДвП. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч. Работата по случая продължава.

44-годишен от с. Рибарица е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като в имот в селото обитаван от лицето е открита самоделна двуцевна ловна пушка, без идентификационни номера и без да има за това надлежно разрешение. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 23 януари около 11.15ч. в Тетевен, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил, с водач 33-годишен от с.Галата. Водачът, с помощта на техническо устройство е тестван за наркотици, като пробата му е отчела наличие на метамфетамин и му е издаден талон за медицинско изследване на кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Тетевен, а по случая е образувана предварителна проверка.

Полицейски операции проведени на 23 януари

Луковит – служители на местното РУ съвместно със ЗЖУ-Плевен са обходили 12 населени места на територията на общината, извършили са проверка на 144 лица и 103 МПС и за установени нарушения са съставили 20 глоби с фиш по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД.

Троян – проверени от полицейските служители са 2 заложни къщи, 60 лица и 52 МПС, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 1 акт и 6 глоби с фиш по ЗДвП, връчили са 1 ел фиш и са заснели 8 клипа с нарушения на скоростните режими.

Ловеч – ловешките полицаи в рамките на специализираната операция са обходили 10 населени места на територията на общината, проверили са 4 заложни къщи, 3 пункта за изупуване на черни и цветни метали и 2 автоморги, като нарушения не са констатирани. Служителите на РУ Ловеч са извършили проверка още на 14 МПС и 19 лица и за установени нарушения на ЗДвП са съставили 7 глоби с фиш.