Наградата на публиката на Петото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в гр. Сливница, област София, спечели ловешкият спектакълът „Майстори“. Фестивалът се проведе от 14 до 20 октомври, като участваха спектакли от  София, Габрово, Ловеч, Сливница, както и от Чехия и Румъния.

Професионалното жури бе в състав Николай Гундеров – творчески директор на фестивала, Стефан Денолюбов – актьор, Ирини Жамбонас – актриса, и Галя Крайчовска – телевизионен водещ.

Европейският фестивал на пътуващия театър предоставя сцена за изява на талантливи и успешни театрални формации от България и Европа, насърчава мултикултурния диалог, стимулира културния обмен и обмяната на професионални идеи. Не на последно място цели да запознае българската публика с постиженията на европейския театър.

Написана през 1921 г., пиесата “Майстори” от Рачо Стоянов е един от най-поставяните български текстове. В интерпретацията на режисьора Бойко Илиев дебют на ловешка сцена прави талантливата Елен Колева в ролята на Милкана, като й партнират Явор Костов (Найден) и Богдан Казанджиев (Живко).

„МАЙСТОРИ“ от Рачо Стоянов

Режисура и адаптация: Бойко Илиев

Сценография и костюми: Милена Пантелеева

Композитор: Мáртин Костакиев

Хореограф: Елена Ангелова

Участват: Елен Колева, Богдан Казанджиев, Явор Костов, Слава Георгиева/ Деляна Хаджиянкова, Йордан Петков.

Следващите дати на „Майстори“ са и 29.10. и 30.11. в Нов театър-НДК.