Ловешкият клуб по граплинг и джу джицу Еnergy grappling team разшири обхвата на дейността си, разкривайки свой клон в Троян. Тренировките ще се провеждат в залата на Спортния център, където при засилен интерес на троянци бе проведена и първата тренировка на 15 януари. Стартирането на новия отбор в Троян бе открито със символично прерязване на лентата от основателя на Energy grappling team Димитър Николов в знак на приемственост между двата отбора.

Клубът е основан в Ловеч през януари 2022 г., като за изминалите две години е завоювал множество отличия в турнири на престижни федерации в България, Македония и Румъния, сред които ADCC, ЕЕФJJF, Sofia Open. През февруари миналата година Energy grappling team домакинства на първия по рода си турнир ISFA LOVECH OPEN 2023 с представители на клубове от цялата страна, където местните борци завоюваха купата за второ място и много медали.

С разширяването си клубът си поставя за цел да разпространи духа и стила на своята школа извън пределите на Ловеч. Тренировките на ловешкия клуб в Троян ще водят двама от най-отличените борци на клуба – Джани Асенов и Симеон Димитров, в дните понеделник, сряда и петък от 18:00 ч.