Честито на актьора Николай Урумов!  Честито и на театъра! Причината – поредните нови награди за Ловешкия драматичен театър. Те дойдоха  от Павел баня, където се проведе първият Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”  (23 – 30 март 2024).  Отличието за най-добра мъжка роля  бе присъдено на Николай Урумов за ролята на Хаджи Генчо в “Българи от старо време“ (ДТ Ловеч) и за чичо Иван в “Роднини” (ДКТ „Иван Димов“ – Хасково).

Наградата на публиката отиде също при Ловешкия театър за постановката  „Българи от старо време“ с режисьор Николай Урумов.

Фестивалът в Павел баня се нарича „Чудото”, защото е посветен на Чудомир и се провежда в чест на писателя. Участваха пет заглавия от страната.

Отличията за Ловеч идват броени дни след като проф. Пенко Господинов спечели „Икар“ за  мъжка роля  в  ловешката постановка „Седемте стола“, а театърът се окичи с името „Борис Луканов“.

Ловешката публика може да види другата отличена роля на Николай Урумов в “Роднини”  при гостуването на спектакъла в Ловеч на 15 април.