Уважаеми читатели на “Ловеч днес”, в 10.42 днес подадох сигнал до Комисия за енергийно и водно регулиране във връзка с критичното положение на огромна част от населението на община Ловеч, което е оставено без електрозахранване.

С цялото ми уважение, към служителите на аварийните екипи за техния труд в тежки условия, положението предизвикано от ЧЕЗ не прави живота на жителите на населените места в община Ловеч по-приемлив.

Днес сме 2020 г.! Не е нормално, недопустимо е, огромна корпорация като ЧЕЗ да допуска подобно кризисна ситуация само след един неголям при това сняг! Това е и причината за сигнала с искане за незабавна проверка и действия към Комисия за енергийно и водно регулиране.

Имайте предвид, че поради липса на захранване, в населените места няма и мобилна мрежа. Хората там, дори няма как да сигнализират за проблемите.

“Уважаеми Господа,

В много населени места на община Ловеч, както и квартали на град Ловеч няма електрозахранване вече повече от 2 или 3 дни!

„Ловеч днес“ получава десетки сигнали за това. Информацията на „ЧЕЗ“ за предполагаемото възстановяване на захранването се променя постоянно, жителите нямат яснота кога ще могат да имат ток. Хората са в бедствено положение по тази причина.

От страна на администрацията на Община Ловеч няма обявено бедствено положение, следователно, ситуацията би трябвало да не е критична. В същото време,  живота и здравето на хиляди хора в община Ловеч, поради драматичното забавяне на аварийните дейности са поставени в опасност.

Настоявам, а смело мога да твърдя, че го казвам от името на хиляди клиенти на компанията, да бъде извършена незабавна проверка на ЧЕЗ относно способността на компанията да се справя в подобни ситуации. И ако бъдат установени нарушения, те да бъдат обявени и санкционирани.

Моля да ме информирате възможно най-бързо за вашето решение и действия по въпроса.

Също така, клиентите на компанията питат, какви права и какви претенции могат да предяват към компанията за нейното несправяне със задължението си да доставя ток.

Както вие, като контролен орган, така и медиите имаме мисията да помагаме на гражданите. Още повече в такива критични за живота на хората моменти.

 

С уважение:

Павлин Иванов
„Ловеч днес“
0886 735213
office@lovechtoday.eu

www.LovechToday.eu”