bntpoziciq2911142По повод избора на депутата Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии, БНТ припомня, че през 2012-та година сезира Европейския парламент, Европейския съюз за радио и телевизия EBU и информира СЕМ за опита на г-н Бинев и негови привърженици да щурмуват обществената телевизия. Те използваха и нецензурни квалификации, защото събитие на неговата политическа формация е било отразено само по един от каналите на БНТ.

Надяваме се, че с този избор парламентът няма да постави под съмнение ролята на обществените медии в отстояването на професионалните стандарти, журналистическите принципи и свободата на словото. Като медиа с високо обществено доверие, към позицията на БНТ се присъединява и Българското национално радио.

 

“Ловеч днес” също споделя и се присъединява към позицията на БНТ!

 

12 коментара

  1. Ей, Павлинчо. Какво стана, гледам новините – казват че никой не иска Слави Бинев, дори БНТ и БНР са внесли днес декларации, че не го искат. Сега да не е и ти да пуснеш декларация, че не го подкрепяш?

  2. Как смеят тия !!! Да се усъмнят в кадровия МУ подход !!! Ми че те утре ще се усъмнят в самия НЕГО !! Вместо да влезе тук човек и да се наслади на дясноцентриско мъркане,да научи нещо ново за Нанков,да вдигат ръка срещу дясното единство !!! Утре току виж се усъмнили,че Корнелия става за еврокомисар. Да си вървят в къщи и да си броят рублите – присъединявам се към 3 000 дни толеранс за Боко

  3. Вече почвам истински да се притеснявам дали Боко ще устиска до напролет.Всяка сутрин със свито сърце отварям сайта,не дай боже да прочета, че Божо Лукарски разбира от икономика колкото Слави от култура,или пък че блесналия поглед на Петър Москов не се дължи само на ентусиазъм за реформи.Не намирам нито ред в защита на Цв.Цв. – несправедливо съден.Не виждам нито ред възмущение от малоумния правосъден министър,позволявал си да нарича Бащицата мутра в редишното си битие на професионален протестър.Виждам само как се атакува националноотговорното правителство,устремило се към реформи – зад всичко това наднича широкоплещестата сянка на Д.П. Сформирам група ” 3 000 дни толеранс за правителството “

    1. Ами Пепи Москов сам си призна че е бесен.Как да не му светят очичките.Справка изказването му по повод предстоящата днес смяна на ръководството на СтароЗагорската болница.

  4. Като гледам кои и какви са по висшите етажи, ами че той Славчо си е напълно подходящ. Единствено ДП /или 10/ е също толкова подходящ за тази културна службица, ама нали требе да остане некоя мутра за опозиция. “Умните и красивите” какво мислят по въпроса?

    1. Сл.Трифонов и Ку-ку бенд – “Нема такава държава”
      Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?
      Или чакате да дойдат поредните спасители?
      Колко пъти се повтаря старата история –
      Изхвърляме единия, прегръщаме втория.
      Някой знае ли как един милиционер,
      Внезапно събужда се милионер?
      И нали уж са нови, а пак са си същите.
      Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.
      Изведнъж става ясно, че са пълни с имоти
      Изведнъж става ясно, че са пълни идиоти.
      И какво да ги правим сега тия кавали
      Щом така или иначе сме ги избрали?
      Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно?
      Не ви ли омръзна да живеете бедно?
      Докога ще си траем – вече става банално
      Толкова ли е трудно да живеем нормално?

  5. Павлинчо, ще ти изсъхне езика от толкова лизане на гербаджийски з*дници.

  6. Интервю на Александър Морфов пред Нова,с което остави Ани Цолова и Виктор Николаев като попикани :
    „И най-простата диктатура винаги е започвала с унишожаването на своята интелигенция. Не е важен Слави Бинев, вижте, кой е начело на държавата и управлението. Бойко Борисов, за който доклади на американското посолство написаха, че е мутра, има отношение към амфетамините, незаконни фабрики за цигари… Борисов и Бинев са в една линия и това е страшното. За простите Борисов може да е Крали Марко, но за интелигентните хора няма нужда даже да слушаш какво говори Бойко Борисов, достатъчно е само да го погледнеш.
    Целта е народа да бъде опростачен и манипулиран. И сега да излезем да свалим Бойко Борисов от власт и тези, които управляват, пак ще го изберат, защото опростачването е целта на тези хора, да доведат народа до опростачване и липса на всякаква култура”, каза още Морфов – от това по ясно – здраве.

  7. Сега Славчо Бинев “втаса”,щом към протеста се присъединява и “Ловеч днес”.

  8. На какво се учудвате уважаеми – това е просто триумф на невежеството, разбирано като омраза към всичко, което малко се отличава. Но смятам, Реформаторския блок трябва да се червят заради Бинев. Защото те щяха да бъдат гаранта за нещо смислено в управлението, а вместо станаха патерица на власт, която си е самодостатъчна в своята дебелащина, живееща с комфорта на мисленото, че добре се е скрила зад тоновете медиен грим. Слави Бинев е поредният знак, че ние не живеем в общество на станалата промяна, а съществуваме в режим на мрачна реставрация на миналото. И това е черната драма на всички, които твърдяха, че не връщат Онуй. Не мога да забравя един случай, коментиран в интернет медиите преди време и разказан за пръв път от Александър Симов – Когато първото правителство на Борисов бе свалено с павета и камъни, във вестниците се появи дописка за това как е празнувал Рашидов. Той вдигна купон с най-близкия си кръг от прилежни лакеи (Калин Сърменов, Елена Петрова, Димитър Митовски, Димитър Гочев, Анри Кулев, Любо Нейков, Тончо Токмакчиев), същите тези, които днес съчиняват декларации в негова защита и пред тях изпял песента “По първи петли”. Но, разбира се, интелектуалната душа на Вежди не издържала да изпее първите два реда, както са:
    Откога не съм се връщал,
    В този град във тази къща

    А ги изпял по министерски

    Откога не съм повръщал,
    В този град във тази къща

    Ето това с повръщането,пише Симов, ми е останало в съзнанието като метафора за цялото светоусещане на ГЕРБ.

  9. Архонт Бинев е враг номер едно и на наш’та селищна система!

    Това назначение е опасен прецедент в държавата ни, която 25 години работи като швейцарски часовник и затова е “Швейцария на Балканите”. Слава на трудовите колективи от БНР и БНТ, които поведоха борбата срещу това сполетяло ни единствено зло.

    Нека всички заедно да го спрем, защото както е тръгнало:

    Представяте ли си някоя мутра от СИК да ни стане министър-председател?

    Представяте ли си някоя партийна секретарка на БКП да ни стане председател на много демократичното ни народно събрание?

    Представяте ли си някой висш комсомолец, който си пренаписва биографията да ни стане Президент?

    Представяте ли си някой Мултак да ни стане министър на културата?

    Представяте ли си някоя, която с измама ни е унищожила ядрената енергетика и ни е закопала в преговорите с ЕС да ни стане зам. министър-председател?

    Представяте ли си някой, който е осъден за незаконно използване на СРС-та да оглави парламентарна комисия за използване на СРС-та?

    Представяте ли си и още колко други подобни случаи?

    Добре, че е само Архонт Бинев и още по-добре е, че честните и почтени български медии, театри и всякакви други трудови колективи го изловиха, разобличиха и посочиха с пръст.

    И всичко това, с едничката и благородна цел да не ни се случи онова, другото, за което се пита “Представяте ли си”.

    А представяте ли си, ако всичко това по-горе от “Представяте ли си” беше факт? Как ли щяха да реагират тези медии, театри и трудови колективи? Каква ли епична битка щяха да поведат? /разбира се, в рамките на закона и умерения прогрес/ Колко ли разкъсани журналистически ризи щяхме да видим? Колко ли “умни и красиви” щяха да изпълнят площадите?

Comments are closed.