litex3010131PFC Litex

Мотивираният тим на  Литекс не можа да бъде затруднен от Локо Сф и постигна с лекота разгромна победа с 4-0 в Ловеч. Оранжевите бяха с класа над съперника си,а успехът им позволи да запазят лидерската си позиция във временното класиране. Момчетата на Златомир Загорчич биха не само убедително, но и с красиви голове.Първо Джордан щеше да скъса мрежата, след него и Ваюши блесна с техника в изпълнението си, но истинският шедьовър бе дело на Славчев, който с атрактивно воле записа нов виртуозен гол на сметката си.Активният Цветанов в края на срещата също не сгреши и порази вратата.

В състава на оранжевите като титуляр не започна националът Николай Бодуров, който след изтърпяното наказание имаше  проблеми с контузия през седмицата и не беше напълно възстановен за мача. В халфовата линия бе препочетен Юрген Джазула, а нападението поведе колумбиецът Джордан.

Ловчанлии започнаха активно и още в 7-та минута силен шут на Джазула от границата на наказателното поле профуча опасно над горната греда.Десет минути след това Ваюши изведе хитро Славчев, младокът стреля от движение, но над вратата.В 23-та минута Славчев повтори опита си за обстрел с топовен снаряд от тридесетина метра, при който Галев с мъка изби в корнер.

В 43-та минута натискът на оранжевите даде резултат.Отбраната на столичани сбърка, Джордан открадна топката под носа на  двама защитници и с неспасяем  шут препарира Галев за 1-0. Литекс  матира железничарите с втори гол малко след почивката. В 53-та минута Армандо Ваюши напред и с техничен удар направи безпомощен Галев за 2-0.

 В 63-та минута гостите бяха вече окончателно нокаутирани.С великолепно воле Симеон Славчев засече центриране от корнер на Джазула и не даде никакъв шанс на вратаря на Локомотив да реагира. Това бе поредното красиво попадение на младока тази есен, който вече има на сметката с 7 гола, независимо от факта, че се изявява като дефанзивен халф.

До края на мача Литекс се забавляваше, без да спира обаче да атакува.В 86-та минута албанецът Ваюши намери прецизно Цветанов, който хладнокръвно оформи крайното  4-0 в двубоя.

 

Литекс Ловеч – Локомотив София 4 – 0

1-0  Уилмар Джордан (43)

2-0  Армандо Ваюши (53)

1-0  Симеон Славчев(63)

2-0  Момчил Цветанов(86)

 

Градски стадион Ловеч,1000 зрители, Съдии: Вл.Вълков, Ангелов,,Калудов,ДАС; Тасков, Апостолов, Ж.к:За Локомотив-Махамат

Литекс: 30. Евгени Александров,16. Страхил Попов, 4. Васил Божиков,18. Илия Миланов, 3. Антон Недялков, 6.Симеон Славчев (80-Руменов), 21. Александър Цветков, 14. Армандо Ваюши, 10. Юрген Джазула (66-Златинов), 9. Уилмар Джордан (62-Манолов) , 77. Момчил Цветанов

Старши-треньор: Златомир Загорчич

Локомотив Сф: 84. Галев, 21. Елтон (68-Дюлгеров), 6. Бранеков, 3. Матютю, 92. Гаел, 94. Махамат, 33. Том, 28. Маркиньос, 90. Йованович(83-Ранджелович), 77. Пеев(83-Сота), 14. Илиев

Старши треньор: Стефан Генов

1 коментар

  1. Днес играта бе доста по-добра от онова, което видях срещу Нефтохимик. Но не видях агитка на стадиона, дори традиционно камерен състав откъм публика като Локо София ни надвика.
    http://www.novsport.com/video799581_1064.html

Comments are closed.