litex508131PFC Litex

Литекс и Ботев не можаха да се победят в оспорвано дерби в Ловеч.Сблъсъкът между водачите в класирането завърши с нулево реми, но домакините трябва да съжаляват за изпуснатата победа. Късметът обаче не им се усмихна в две абсолютно чисти ситуации пред нападателя Джордан, който можеше при повече точност да се превърне в герой за своите и да донесе успехът, а с това и лидерската позиция за тима след 3-ия кръг.

Двата тима започнаха предпазливо и малко сковано срещата, но от самото начало се видя , че на терена ще кипи безкомпромисна битка. В първите двайсетина минути съперниците си размениха по 1-2 мелета в наказателните полета, но без реално да застрашат вратарите. В 29-та минута ловчанлии изпуснаха 100% шанс за гол.При бърза контра, Ваюши центрира перфектно, но Джордан с глава от 2 метра би в тялото на Стаховяк. До почивката статуквото се запази – нахъсана игра, но с доста брак и без острота и креативност в предни позиции.

Литекс започна по-активно втората част и в 54-та минута само късметът спаси Ботев. Джордан се пребори с Грънчаров и пусна топката към мрежата, но когато цялата публика избухна в радост, в последния момент играч в жълто притича и изчисти от голлинията. Колумбийският таран се стараеше, но определено го преследваше малшанс.В 75-та минута той стреля остро, но Стаховяк отново спаси.

Наставниците Загорчич и Стоилов потърсиха промяна и усилиха офанзивните си редици. В игра за Литекс се появиха Манолов , Генчев и Златинов, а за канарчетата Неделев, Огнянов и Галчев. Оранжевите по-настъпателно търсеха успеха, докато пловдичани действаха по-компактно и прибрано,разчитайки само на контри. В 84-та минута Джазула технично се освободи и от границата на пенала шутира, но неточно.

Литекс Ловеч – Ботев Пд 0-0

Градски стадион Ловеч, 3000 зрители, Съдии: Цв.Кръстев, Димитров, Атанасов

Литекс: 26.Пиргов, 16.Стр.Попов, 5.Бодуров, 4.Божиков, 3.Недялков, 6.Славчев, 33.Берберович (81- Генчев), 21.Цветков (73-Цветков), 10.Джазула, 9.Джордан (86-Златинов), 14.Ваюши

Ботев: 1.Стаховяк,11.Христов, 3.Джинич, 5.Грънчаров, 14.Минев, 16.Иршак, 88.Сърмов (60- Неделев), 6.Дяков, 9.Педро (57-Огнянов), 23.Домовчийски, 15.Анисе(72-Галчев)

Ж.к: Христов, Неделев