Във връзка с обявената епидемична обстановка, Община Ловеч е възложила на училищата от града, извършващи прием в І клас за учебната 2021/2022 година да организират и провеждат допълнителна лятна работа с бъдещите първокласници в малки полудневни групи за времето от 01.07.2021 г. до края на м. август 2021 г., всеки работен ден от 08:30 до 12:30 часа. Допълнителната лятна работа ще се провежда при спазване на всички актуални противоепидемични мерки, в училището в което детето е записано в І клас за новата учебна година.

Записването в тази форма ще се осъществява в процеса на приемане на децата в І клас, считано от 01.06. до 30.06. 2021 г. по желание на родителите, чрез отделни заявления и декларации за съгласие от родителите. Посочените документи са по образец на приемащото училище.

Децата се записват в І клас на съответното училище през м. юни с оригинала на издаденото Удостоверение за задължително предучилищно образование, което се издава от съответната детска градина.

Инициативата, всяко училище да посрещне бъдещите си първокласници още през лятото чрез полудневни занимания се провежда за втора поредна година.

С това си действие, Община Ловеч цели да предостави допълнителна услуга и да подкрепи работещите родители