На 31 март около 19.00ч. на ул.”Княз Имеретински” в гр. Ловеч, лек автомобил «Шкода» управляван от 19-годишен младеж поради неспазване на дистанция е блъснал спрелия пред пешеходна пътека лек автомобил «Опел». Пробата за алкохол на двамата водачи е отрицателна, а на младежът от «Шкода» – та е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 29-годишен мъж от с.Малиново, който на 03 април около 18.30ч. е установен да управлява лек автомобил на пътя с.Дебнево-с.Врабево, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.          

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 53-годишен мъж от с.Гложене, който е установен да управлява лек автомобил по ПП I-3 , като превозното средство е със  служебно прекратена регистрация на дата 20.03.2017 година и е било с регистрационни табели издадени за друг автомобил.

Полицаи от РУ Луковит са установили 47-годишен, криминално проявен мъж от града, като извършител на кражба на множество вещи и ел.уреди  от частен дом в Луковит. Лицето е направило пълни самопризнания по случая, а вещите обект на престъпление са намерени и иззети по надлежния ред. Материалите са изпратени на Районна прокуратура град Луковит и работата по случая продължава.

16-годишно момче е задържано в РУ Троян, след като при извършена му полицейска провека на улица в с.Орешак е установено да държи около 1.00 грам суха тревиста маса, която при направен полеви тест е реагирала на марихуана. По случая е започнато полицейско разследване.