На 08 февруари в 11.34 часа в РУ Ловеч и РС ПБЗН-Ловеч е получен сигнал за пожар в къща в с. Йоглав. Огънят е унищожил цялата покривна конструкция на пристройка към къщата, 2 постройки предназначени за лятна кухня и килер и са опушени около 100м2 стени. Няма пострадали хора.

Огнеборците са спасили друга сграда в съседство. Най-вероятна причина за произшествиено е неправилно боравене с открит огън. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се изясняват точните причини за пожара.

Вчера, в 05.37ч. в РС ПБЗН-Тетевен е получен сигнал за горяща къща в с. Черни Вит. Унищожени са около 150м2 покривна конструкция, 7 броя бяла и черна техника и домашно имущество. Няма пострадали хора.

Вероятна причина за произшествието е неправилно ползване на отоплителен уред.

На 8 февруари в РД ПБЗН-Ловеч са регистрирани още 17 произшествия на територията на областта, при които са изгорели около 1512 дка сухи треви и не са нанесени преки материални щети. С най-голяма площ са били пожари на сухи треви край гр. Угърчин-800дка и край с. Златна Панега-550 дка.

С намесата си огнеборците са спасили общо 65 дка смесени гори /край с.Златна Панега и с.Гумощник/, 10дка иглолистни гори /в землището на с.Чифлик/ и 4 сгради /с.Гумощник/.