Към 15 часа на 02 октомври на територията на област Ловеч карантинираните лица са 29. Общо диагностицираните случаи са 84, активните 17 (11 на домашно лечение и 6 на болнично лечение), излекуваните са 65.

Извършени са 8 епидемиологични проучвания и са издадени и връчени 30 бр.предписания: 16 предписания за поставяне под карантина на лица, контактни на положителен за COVID-19, 10 предписание за задължителна домашна изолация на положително лице,  3 предписание за изолация и болнично лечение и 1 предписание за задължителна изолация след дехоспитализация.

Извършено е пробонабиране – общо  26 бр. проби PCR, от които:

– 17 проби от контактни лица на доказано положително за COVID-19 – Положителните проби са 5 (съобщени), отрицателните – 4 и се очакват  резултати за още 8.

– 3 проби от лица (преболедували) след домашна изолация – очаква се резултат за една проба, другите са отрицателни

– 1 проба  от прицелна група (лице с положителен бърз) – лице в Социален дом с.Добревци – отрицателна

Изследвана е прицелна група – 114 броя проби (бързи тестове)  – служители на детски заведения в община Троян.  5 от пробите са положителни  и са взети проби за изследване по метода PCR- очакват се резултати.

От лечебни заведения за болнична помощ са внесени за изследвания 48 броя проби от хоспитализирани пациенти със симптоматика, оплаквания или с диагноза вирусна пневмония. Пробите са изследвани по методика PCR, доказани и съобщени са 2 положителни лица, хоспитализирани за лечение в СБАЛББ Троян и МБАЛ-Ловеч