rqzanpraznik3008132Павлин Иванов

Странно, но властта в Ловеч вече месец си мълчи за посещение на «елита» в побратимения ни руски град Рязан, по повод 600 годишнината от неговото основаване. Събитието се е случило в началото на месец август, като обикновено, подобни новини се съобщават с гордост, множество снимки, подробни обяснения.

Измина около месец след «посещението», но дори бегло съобщениице няма. Разбира се и драма няма. Всеки е свободен да пътува където и когато реши, стига да прави това в лично качество. Когато официални лица, официално представят града ни обаче, нещата стоят по доста по различен начин.

Единствено снимки във Фейсбук качени от участниците във вояжа говорят за тържественото събитие, на което нашият «елит» е присъствал.

От фотосите се вижда, че Рязан са посетили кмета Минчо Казанджиев, неговата дъщеря Елена, Председателя на Общински съвет Тихол Тихолов със съпругата си Стоянка Тихолова, водача на групата съветници от БСП Валя Янкова и Ирина Генова от групата на ГЕРБ в местния парламент. Вероятно има и още първенци, но ..

От снимките се вижда, че групата е изкарала добре – посетила е музеи, снимала се е с червени байряци «За нашу советскою Родину», опитала е червен хайвер, качила се е на балон. Част от по-чаровната част от делегацията, прегърната, се е снимала с усмивка върху здравата и надеждна руска военна техника, като не е пропуснала да се фотографира за спомен и с руски млад и симпатичен офицер.

Сигурно има и още подробности, за което простосмъртните, от «не елита», няма как да знаем.

Хубаво обаче ще е, ако някой обясни официално:

  1. Кои лица и в каква роля са пътували до братската страна
  2. На какви разноски са отишли
  3. Какво полезно са свършили в Рязан освен гореизброените глезотии
  4. Тъй като има няколко съветници в делегацията, Председател Тихолов, вместо да се крие по снимките, дължи отговор – кой ги е пратил там и защо

 

Сами разбирате, че възникват поредица въпроси по темата.

 

Въпроси възникват и във връзка с предстоящото посещение на Извънредният и пълномощен посланик на КНДР у нас  Зу-Уанг Хуан.

И странно, вместо да бойкотираме един брутален режим, посрещаме в Ловеч негово превъзходителство с почести за да отпразнуваме заедно 60-годишнината от създаването на Севернокорейската държава.

Държава, в която има концлагери, може ли да наречем братска и може ли да й посрещаме официалните лица с фанфари?

Има нещо много, ама много сбъркано в главите на местния политически „елит“!

 

Знам, че една снимка ще ви каже повече, много повече от този текст. За съжаление, няма да публикувам нито една снимка от събитието в Рязан, защото фотосите са в личните профили (макар, че са публични) на официалните лица. Но всеки, които се интересува може да ги разгледа, стига да не бъдат свалени веднага.

1 коментар

  1. lovechtoday , другарите kesten и Пенчо Томчев виждат ли се на фотосите или те са се маскирали като подвижни храстчета?

Comments are closed.