Кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова, предложена от инициативен комитет и номинирана от Коалиция “БСП за България” се срещна с представители на културните институции в града – Регионален исторически музей, библиотека, художествена галерия, държавен архив. След като се представи като бизнесмен, който работи повече от 25 години и има успешна фирма, занимава се и с много обществена дейност в браншовия си сектор, Радина Банкова сподели идеите си за промените в общинската администрация в Ловеч, които трябва да бъдат направени незабавно, за да се спре упадъкът на града.

“Икономиката тук е оставена на “командно дишане”, което ще рече, че по различни проекти идват да работят външни фирми, а местният бизнес е натикан в ъгъла” – заяви кандидатът за кмет. – Гражданите се отдалечават все повече от управляващите, държавата абдикира от регионите и ако сами не се захванем за променяме нещата, Ловеч наистина ще стане един западнал град,” допълни Радина Банкова. Според нея нови хора трябва да влязат в управлението на общината и с помощна на граждански инициативи и граждански контрол да се степенуват проблемите, към решаването на които трябва да се пристъпи незабавно – а те са в здравеопазването, образованието, в създаването на по – добри условия за развитието на малкия и средния бизнес, както и в привличането на външни предприемачи.

Присъстващите на срещата поставиха най – наболелите въпроси в работата на своите институции. Регионалният исторически музей няма своя собствена сграда, а сбирките му са разпръснати на три места. Много от интересните експонати се показват пред гражданите само когато има някакви официални гости, защото липсват средства за експонирането на изложби. Повече средства са необходими и на библиотеката за закупуването на нови книги, за да не се разчита само на дарения. Стана дума и за идеята за създаването в Ловеч на музей на космонавтиката, както и за други инициативи, които биха могли да се реализират с малко повече желание и внимание към творците.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“