От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че криминалисти от РУ Луковит, след проведени поредица от оперативно-издирвателни мероприятия, са установили 30-годишен  местен жител, като съпричастен към извършена кражба от частен дом в града. В периода от месец септември 2023 г. до 30 март 2004 г. от метална каса, разположена в едно от помещенията на къща, са отнети голямо количество пари и златни накити.

По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство, а част от инкриминираните вещи са намерени и иззети по надлежният ред. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

От полицията съобщават и че в периода от 29 до 31 март на територията обслужвана от ПУ Летница, в дните на традиционния местен пролетен панаир, е проведена специализирана операция за недопускане нарушения на обществения ред. В рамките на предприетите действия с участието на служители от РУ Ловеч и ЗЖУ-Плевен, полицаите са извършили проверка на 256 МПС и 315 лица и за установени общо 85 нарушения са съставили 19 акта и 65 глоби с фиш по ЗДвП.