Снимка: Блиц

Павлин Иванов

“Когато човек действа от съжаление противно на правдата, наказва доброто заради злото; когато човек спести страданието на виновния, то принуждава да страдат невинните. Няма измъкване от справедливостта, нищо не може да остане незаслужено и незаплатено във вселената, нито в материалния, нито в духовния свят, и ако виновните не платят, тогава ще трябва да платят невинните.”
― Айн Ранд “Атлас изправи рамене”

Да, всяко правителство, всяка местна власт, всеки магистрат стремящ се към върховете, обещават нещо просто, но фундаментално: „Ние се борим за справедливост! Виновните ще получат възмездие за деянията си“.

Уви, това никога не се случва, нито на нацонално, нито на местно ниво. Нито огромното количество битови престъпници, нито отявлените крадци на обществени средства, нито съсипалите миналото, настоящето и бъдещето на хората населяващи тази територия, отиват в затвора.

И за тази липса на справедливост плащат единствено невинните, жертвите, ограбените.

Днес, дни след националният ни празник 3 март, българи в много населени места излизат по площадите за да защитят пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, който по предварителни данни е прострелял в дома си рецидивистът Жоро Плъха, влязъл в имота на медика, за да краде, нападнал го е и в отговор е бил прострелян.

Твърде много години политиците и магистратите умишлено неглижират и лъжат гражданите си, че за управляващите, независимо от цвета и програмите им, редът, спазването на законите и справедливостта са важни.

И тъй като стадото, наречено народ, се възбужда само и единствено при поредния крещящ случай на чудовищна несправедливост, нищо нормално не предстои да се случи.

Как ми се иска да не съм прав!

2 коментара

Comments are closed.