През почивните дни в ОД МВР-Ловеч са регистрирани 4 бързи производства срещу водачи управлявали МПС след употреба на алкохол.

На 03.10. около 21.30ч. в РУ Тетевен е задържан 41-годишен от с. Глогово, който е шофирал след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.02 промила. Час по-късно служители на РУ Тетевен са установили 35-годишен водач от с. Български извор, който е тестван за наличие на алкохол с техническо устройство и пробата е отчела резултат от 2,22 промила.

В първите часове на днешния ден служители на РУ Троян са спрели за проверка в града 53-годишен мъж, като при тестването му с «Дрегер», устройството е отчело 1,41 промила алкохол в издишания въздух.

Рано тази сутрин служители на РУ Ловеч са извършили проверка на лек автомобил пътуващ от с.Баховица към с.Славяни и управляван от 31-годишен мъж. Пробата за алкохол на водача е отчела 1,46 промила. Четиримата водачи са задържани за срок до 24 часа в поделенията на ОД МВР-Ловеч.

От Полицията съобщават и за други инциденти през почивните дни. На 03 октомври в 23.30часа в землището на град Тетевен, 39-годишен водач на лек автомобил  е загубил контрол над превозното средство и се е ударил последователно в  крава и железобетонен стълб на електроразпределителната мрежа. В резултат на инцидента водачът е с контузия на главата, взета му е и кръв за анализ.

В събота около 22.30ч в с.Орешак са се ударили насрещно движещи се леки автомобили. При инцидента няма пострадали хора, но са нанесени материални щети по превозните средства, а пробата за алкохол на 43-годишен мъж-водач на единия автомобил е отчела наличие на алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство, водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян и работата продължава.