„Поздравявам ловешката художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ за успешното взаимодействие с останалите галерии в страната, включително и частни музеи като първи частен музей в България „Арете“. В резултат на сътрудничеството с последния виждаме тази чудесна колекция на тема „жената“ – жената като емоция, като позната и непозната, която понася тежести или носи красота, жената като любима или майка.“
С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 10 май вечерта колекцията „Жената“, предоставена от музея „Арете“ и представяща 26 творци. На откриването бе и заместник-кметът Венцислав Христов.
„Това са художници, творили от 50-те години на миналия век до наши дни, сред тях са имена като Енчо Пиронков, Димитър Казаков – Нерон, Лиляна Русева, Вежди Рашидов, Румен Статков, Кеазим Исинов и др.“, каза директорът на галерията Валентин Узунов. За колекцията говори и художникът Иван Велев – Йово от Плевен, сред гостите бе и проф. Владимир Аврамов от Велико Търново. Експозицията привлече много ценители на изкуството, проявата е част от програмата на Община Ловеч за Празника на града 11 май.