Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети на 5 януари 2022 г. Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“ и „Любов“- гр. Ловеч. Кметът Маринова пожела на всички деца и младежи и на целия персонал здрава и благополучна година, щастие и радост на тях и на семействата им.

Децата и младежите, живеещи в „Центрове за настаняване от семеен тип“- „Надежда“ и „Любов“ и служителите, които се грижат за тях, посрещнаха гостите с новогодишна баница с късмети и изпълниха обичая сурвакане. На кмета на Община Ловеч се падна здраве и успешна година, подкрепа и добри приятели. Всички й пожелаха сбъдване и добра година, както за нея, така и за целия й екип и семейство.

За добрата атмосфера домакините се погрижиха с представяне на младежите, които изпяха новогодишни песни и пожелания.

Весела Цанкова изказа благодарност на Община Ловеч в лицето на кмета Корнелия Маринова, за това, че активно подкрепя местните граждански инициативи, както и развитието на неправителствения сектор в общността. Сред гостите бе и началникът на Отдел “Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт” Валерия Баръмова.

В непринуден разговор трите дами обсъдиха теми, свързани със здравето на децата и младежите с увреждания, организацията на грижите за тях, както и възможностите за осиновявания.

Весела Цанкова съобщи, че през 2021 г. три деца са били осиновени, а през януари 2022 г. предстои още едно осиновяване, което рядко се случва, на дете на 16 години. Нейната организация работи активно, за да повиши интереса на семействата в България към осиновяванията, включително и на деца с увреждания.

Община Ловеч възлага след проведен конкурс управлението на „Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“ в Ловеч през 2020 г. на сдружение „Граждански инициативи“, а партньорството между общинската администрация и неправителствената организация се надгражда всяка изминала година.