kmnn204141Народният представител Корнелия Маринова предаде на медиите в Ловеч документ, от който е видно, че 500 000 лв, отпуснати от Министерството на бедствията и авариите за ремонт на два язовира в ловешкото село Лисец са изплатени неправомерно, защото дейностите не са извършени. Експертизата била пусната в пощенската кутия на Маринова от неизвестен пощальон.

„Крайно време е да заговорим открито за подобни неща и те да придобиват необходимата публичност, защото някакъв гордиев възел е това и той трябва да бъде разсечен. Имаме инвеститор, строителен надзор, изпълнител, а къде са интересите на обществото, къде е очакваният резултат, къде е полезността на инвестицията – това остава неясно”, коментира Маринова.

По думите й документът е с предмет на  дознание от 2010 г. и заключение от 2011 г. Тя изрази надежда, че медиите ще проявят интерес и ще проучат как стоят нещата с язовирите в ловешкото село Лисец, обектите, за които ставало дума в уличаващите документи. Тя припомни, че жителите на селото още тогава изразили мнение, че не е необходим този ремонт, но въпреки това той бил извършен и били усвоени близо 650 000 лв по документи. От експертизата, подписана от вещо лице към  ЛОС, ставало ясно, че 500 000 лв от тях са разплатени неправомерно, защото дейностите, за които те били платени, не са извършени.

На брифинг Маринова коментира и участието си в изнесено заседание на комисията по образование в Разград, чиито член е тя. На нея са обсъждани преждевременното отпадане от училище на деца и децата билингви. „Зам.-министър Тенева изнесе данни за броя на децата, отпаднали от училище и напуснали страната само 6 месеца – те са 3350, стана дума за липсата на възможност да се следи тяхното движение. Това е проблем, по който трябва да се работи с още по-големи усилия, както по отношение на контрола, който инспекторатите по образование трябва да упражняват, така и по отношение на повече превантивна работа със семействата на малцинствата, защото големият проблем идва от там”, поясни народният представител.

Тя посочи пример с многодетно семейство от луковитското село Петревене, което има  14 деца. Според хора от селото те  посещават училище, преминават от клас в клас, но реално само едно от тях е грамотно. Сигнал за това бил  подаден в приемната й, а тя от своя страна се ангажирала да го внесе в РИО. „Това е въпрос, който не трябва да бъде пренебрегван, толкова години се инвестират огромни средства за интеграция на тези малцинства и ако такива са резултатите, то не бива да се премълчава това”, заяви Корнелия Маринова.

Тя за пореден път изрази възмущението си, че публични средства се разпределят неефективно, като даде пример с физкултурен салон в град Ловеч, който е спрян от експлоатация. „Защо не бе предвиден този салон за осигуряване на средства от публичната инвестиционна програма, а има пари и в Министерството на младежта и спорта. Заделят се средства за нови спортни площадки, а за затворени физкултурни салони не”, коментира Маринова, и посочи община Тетевен, за която бяха осигурени 150 000 за спортни площадки в селата Глогово, Градежница и Галата. „В община Ловеч парите, които ще бъдат нужни за салоните и оборудването са 278 000, тоест ако разпределим тези 150 000 лв за училищата, ще стигнат за 21 училища. Категорични сме, че този публичен ресурс не се разпределя според интересите на общността, с тези 150 000 лв можехме реално да задоволим много повече потребности. ГЕРБ това иска – публичност, прозрачност и да се решават проблемите на по-широк кръг от участници в целия образователен процес. Защото има връзка между материалната база и качеството на образованието”, каза в заключение народният представител от ГЕРБ.

Ето и самата експертиза:

27 коментара

  1. Добре де, прав си, не приличат нито на хиени, нито на хиеновидни кучета, на делфини не приличат, и на крокодили не приличат, на морски крави също не приличат…въобще нямат нищо общо с бялата мечка. На какво да ми приличат? На двама лъчезарни, интелигентни, умни, начетени, морални, истински, прекрасни, ведри, усмихнати, красиви, храбри, честни, професионално подготвени, с погледи, вперени в светлото бъдеще хора, те на това ми приличат. Приличат ми на едни наистина невероятни ЧОВЕЦИ, загрижени не за собствените си джобове и добруване под крилцето на партията с цветно име, а загрижени за тоя народ, който отдавна е забравил да се усмихва, дори на предизборните кебапчета и обещания. И е все едно от коя партия са, все им е тая на тия мили хора, просто някой трябва да им предложи да са в играта и да папкат от средичката на баницата. Такива се съгласяват на всичко, стига само в джобчетата да не дрънкат семки и бонбонки.

  2. :)))))))))))))))))))))))))))))))) Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже…! Да влиза пак дядо Иван да ни освободи, тоя път от наши алгъзници от БСП, ДПС, ГЕРБ, и от всички възможни партии и партийки, че като им гледам на всички на челцата какво им е написано ми се иска да хвана първата совалка за някоя друга планета. К’ви 500 хилки?! Те тия вкупом окрадоха и разпределиха де що може да се краде и разпредели, та 500 хиляди да са им проблем… Ха, да сте ми здрави!

  3. “…децата билингви…”
    Сега значи ще взема аз с моята диплома за юрист да уча билингвите. Пък даскалите ще стават депутати, ще правят смотани закони, ще ме контролират как ги изпълнявам в училище и ще дават акъл отстрани.
    Ша са упраим, нема начин…

  4. Анонимко, ако можеш да четеш, договора е сключен на 8.05.2009 и е между община Ловеч и фирмата. Изненада, а? Чети, не говори глупости. За да е сключен договора тогава, преди това има решение. Припомни ми, че ми е слаба паметта, кой беше на власт тогава и кой разпределяше порциите. Как пък веднъж не си признахте бе. Какъв герб какви пет лева. А бушона е краднал 500 хиляди. Да не го мислим и да не го съжаляваме толкова а?

  5. Защо документа е от 2011 година.И кой беше на власт тогава. Минчо не пее в хора.На него му се подхвърлят фирми свързани с ГЕРБ.И сега изгоря бушона.Хайде стига евтини номера.Този филм сме го гледали.

  6. Някой се подвизава във форума с един от ползваните ми никове.
    Не разбирам с каква цел…
    Не искам да се публикува името ми в Нета(защото ползвам и тоя ник другаде), но аз съм така наречения “Гознишки влах” и не помня да съм писал тук като “пипо”

    Старaнно е че “pipo”, никъде не казва че го бъркат с друг…

  7. Защо Маринова не сезира прокуратурата, а чака медиите “да проучат нещата” с язовирите? Лесно се вадят горещи кестени с чужди ръце.
    Неподписан и неподпечатан документ не е валиден в съда, но потърпевшите от него могат да предявят иск за морални вреди.

    1. Защото до толкова и стига акъла. А въпросната медия тук само такива клюки чака. Интересно защо един път не видяхме подобна новина за Корнелия.

      Павлине, отговори де защо никога не пишеш клюки по адрес на Корнениля??? Според мен е защото получаваш пари от нея.

    2. Бат Сали Стоименофф, не ми говори за морал, a марш веднага в калта плужек, там ти е мястото! Родения да пълзи и лиже не може да докаже морални вреди, защото няма морал.

    3. Стоименофф, ако не ти харесват коментарите тука що не отидеш да помолиш Минчо да открие пак форума на общината и да си дращиш там с другите депесарски и бесепарски тролове, които са се навъдили тук напоследък?

  8. Чеки че съм забравана.Те и ваште пари крадат бе тролчета червени. За париците на всички иде реч.Тва ли ще ми защитавате?Или по добре да се мълчи и ваште босове да си лапкат за да чакате тролските трошички да стигнат и до вас.

  9. Гепени 500 хилки от два гьола – евала, ашколсун, машалла! Ся излиза че Маринова е лоша щото ви е казала че сте крадци? Пичове другари и другарки, аре малко по сериозно. Отворили сте си халките като озоновата дупка за лапачка, пък се и сърдите като ви фанат. То човек като преяде го хваща разстройство пък му се очистят червата. да видим и при вас така ли е.

  10. Ей, ма много ви заболя бе. Сакън някой да не каже, че някой комунист краде и вие му се нахвърляте, като обиждате на разни кучета и др. Бе алооооуууууу, бе краде се та се носи от години в тоя град. Те и за това кандидатстват по де, що има програми за да може да се краде без проблемно и законно. Да не би нещо да е свършено като хората в тоя град от управляващите в името на ловчалии? А???? Вижте само колко дупки са се отворили по пътищата и говоря за новите такива, които скоро бяха асфалтирани. Ами бездомните кучета? Ами де ви басейните? Де са ви водните сцени ? Де са ви детските площадки? Ми по кварталите какво е? Де е хубавият и подреден град? Ми в джобовете на някой са ….айде, че до гуша ми дойдохте.

    1. трътле, боли ме….фара ..:) Крадеца вика ами Маринова обиколи на служебна кола екватора за година като председател на общ.съвет с пари на общината. Питай я за чии *** го направи. Искай от нея похарчените пари за возията и ще стигнат за детски площадки в целия град.

    2. А мен ме боли. Боли ме, че нашите управници, които ние самите сме си избрали, са крадци и измамници. Боли ме, че вместо парите да отидат за благоустройство,, засядат в джобовете на тарикати. Боли ме, че градът, в който живеем, все повече се свива и загива. Боли ме, че кражбата, а не работата в името на всеобщото добруване, е основен мотиватор за нашите политици. И най-вече ме боли, че заради техните далавери мислещите и амбициозни умни хора заминават далеч от тук, а остават боклуци като този с фара.

    3. Е, кво те боли бе debelak? Ти чисто и просто завиждаш. Кмета колкото можал откраднал. Има дупе, краде – няма дупе не краде!Нали знаеш, невинен до доказване на противното, кой колкото може краде, а ти завиждаш, че не си откраднал половин милион… ха, ха, ха.

    4. tryn, мен ме боли гъ’ ъ, че теб те боли фара, ама ме е еня, че в тоя град останаха старци и цигани. Електорат, който за две кебапчета или 20 лв. са готови да продадат и бъбрек ако им поискат. Бе разбери отворко, че за мен няма значение какъв цвят или от каква партия са. Не виждаш ли, че като им се даде власт и нещо им щрака в главите. Онождат ни както си искат . Ама проблема е друг. Само си приказваме и се обиждаме по форумите, а те ни се присмиват , удобно седейки в креслата си. Жалко за нас и децата ни. Аре, лека и спорна работа!

    5. И власи по Гозница. Които, видно от коментара на един от тях, pipo, не са по-различни от циганите.

  11. Не обиждайте животинката,моля.

  12. Да ви имам мазните усмивчици и на двамата… Има един африкански вид хищник – хиеновидно куче, то се усмихва така, хапва основно мърша или каквото там остане от големите котки, на глутници се чувства силно, иначе само вие и се зъби, избягва директните схватки, но ако може да гризне нещо дребно откъм гърба не прощава, обикновено ще го видите по Animal planet как чинно чака с подвита опашка да остане някаква кльопачка и за него. Всяка прилика едва ли е уместна.

    1. Ако беше събрал малко инфо и от по-сериозни източници, то щеше да знаеш, че хиеновидното куче е много добро създание на природата, перфектен ловец и убиец. Кучето няма нищо общо с хиената, за чиято усмивка и навици вероятно пишеш, и самото то е от съвсем друго семейство – кучеви, а хиената е от подразред коткообразни. Чети, червено безмозъчно, преди да плющиш простотии по форумите.

  13. Интересно ми е какво е мнението на Корнелия относно здравите дървета причинили смърт на хора в Бургас и Габрово или Търново беше вторият случай. Там също е нямало нужда да се режат здравите дървета най-вероятно според такива същите експерти. Щом е било установено, че трябва да се ремонтира някакво съоръжение, явно наистина трябва, само дето на някои хора им е трудно да го проумеят, или не искат…

  14. Сигурно е мислила цял месеж как да го напише

  15. Няма входящ номер, няма подпис, няма печат, всеки може да напише подобно нещо. Тая патка да вземе да свърши нещо полезно най-накрая, затова е избрана а не да разпространява глупости.

  16. Стига компромати БЕ мишоци!!! Хванете се та направете нещо поне, най накрая. Не ви ли е ясно, че ще бъдете ИЗРИНАТИ така или иначе. Не може така до безкрайност с вашата нагланост!!!

Comments are closed.