komisarpepeldjiski511151Досега полицията беше една капсулирана система, но това ще се промени!

Павлин Иванов

Днес се проведе първата пресконференция на новият началник на ОДМВР Ловеч комисар Иван Пепелджийски. Тя се проведе при огромен интерес и с задоволи очакванията за промяна в начина на работа на полицията и нейното отношение към гражданите на Ловеч.

Комисар Пепелджиийски заяви, не може да изисква от гражданите спазването на закони наредби, преди полицията да ги спазва. Затова и първо се махнаха неправилно паркираните автомобили пред полицията, за да напомня и на всички останали и държавни служители, и съд и прокуратура, че и те ще спазват Закона за движение по пътищата.

Служителите не могат да изискват, след като те карат без колани и винетки, категоричен Директорът на ОДМВР Ловеч. Искам хората в Ловеч да разберат, че така ще се работи. Ще създадем страница във Фейсбук за мнения и оплаквания, „Снимай нарушител“, както е в София, ще направим и тук. Когато шофирате и видите нарушение, снимате, изпращате и се налага санкция. Искам да покажем на хората, че има правила и те трябва да се спазват!

kolipolice511151Основния проблем човешки ресурси. Все по-малко хора искат да работят в системата, трудно ги мотивираме, трудно ги убеждаваме, но това ни е работата, каза комисар Пепелджийски.

Борбата с битовата престъпност ще бъде един от основните приоритети. . Битовата престъпност е бич за цялата страна. Особено проблемни са малките и труднодостъпни населени места и махали в областта, заяви още той. По думите му, няма да се делят Районните управления. Възникне ли проблем в едно населено място ще бъде прехвърлен ресурс и ще се реагира.
Основният ни приоритет ще бъдат самотните хора, махалите, малките населени места. Искам максимална комуникация с хората. Досега полицията беше една капсулирана система, но това ще се промени. Всеки може да бъде ръководител, когато има всичко- пари, ресурси и спокойствие. Уменията на хората се виждат, когато тези неща ги няма, каза още Пепелджийски.
Като един от основните проблеми директорът на ОД на МВР очерта ограничения човешки ресурс. 11 души от системата в областта са подали заявления за пенсиониране през последните седмици.

kolipolice51152Комисар Пепелджийски разказа за своя професионален път. През 1997 започва в 1-во РУП София, 1 година е дежурен офицер в управлението. След това започва работа в СДВР.

Учил и завършил във висшето полицейско училище във Франция, франкофон. Назначен след завръщането си в една нова структура – „Сектор за оперативен анализ“ към СДВР, на който става началник. След това е зам. началник на 7-мо РУП , а по-късно Началник на 6-то РУП.

След това става Началник на криминална в СДВР. Женен с едно дете, което е за съжаление в чужбина, каза комисар Пепелджийски в заключение на своето представяне.

 

Спокоен, умен, уравновесен, професионалист. Новият Началник на ОДМВР Ловеч комисар Иван Пепелджийски! Това е първото впечатление от днешната пресконференция.

9 коментара

  1. Поговорката явно е “всяко чудо за деня на пресконференцията”. Два дена минавам покрай РПУ и не виждам нищо да се е променило. Да не би желанието на комисар Пепелджийски да разчисти неправилно паркиралите коли да не важи за събота и неделя???

  2. Явно поговорката “всяко чудо за три дни” е вярна. Днес също имаше спрели коли и то в насрещното пред полицията. Кажете ми как да подкрепям полицията, като пред полицейското управление не могат да наложат спазването на правилата?

Comments are closed.