Коледната елха в Ловеч грейна празнично със стотици многоцветни светлинки и огря лицата на малки и големи. Това стана вечерта на 5 декември, четвъртък, като събитието по традиция стана на площада пред Ловчанското читалище „Наука 1870 г.” За коледно дръвче бе използвана най-голямата жива елха в градската градина, съобщават от пресцентъра на Общинатa.

Кулминацията дойде с обратното броене на всички събрали се в мразовитата вечер, както и с последвалата пищна заря. В церемонията взеха участие кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, както и заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.

„Тази вечер най-нетърпеливи са децата, защото идва време за коледните подаръци. За нас, възрастните, Коледа по-скоро е време за приятни спомени. Това е моментът, в който си спомняме за любими хора, за онези, които са далеч от нас, и с нашата обич ние мислено ги прегръщаме и си пожелаваме пак да сме заедно. Да бъдем добри, да има мир в сърцата и топлина във всеки дом! – това пожела в словото си кметът Корнелия Маринова.

За първи път в шоуто се включи и истинският Дядо Коледа, заедно със Снежанка и работливото джудже, като те участваха в раздаването на подаръци при отчитането на конкурс за най-добра украса на коледно дръвче. В състезанието се включиха осем отбора: седем са от училищата „Васил Левски”, „Христо Никифоров”, „Проф. Димитър Димов”, „Тодор Кирков” от град Ловеч, училище „Васил Левски” от с. Малиново и Професионална гимназия по механоелектротехника, както и един отбор от Център за обществена подкрепа-град Ловеч. Големите награди взеха представителите на Професионална гимназия по механоелектротехника и Средно училище „Тодор Кирков”, но и останалите участници не останаха с празни ръце.

Имаше още много песни, танци, огнено шоу на Арт формация „Палячи”, както и изпълнения на Общинския духов оркестър и мажоретки с диригент Тотко Рогашки. В програмата участваха още изпълнения на вокална група към клуб „Музикален свят” от ОУ „Христо Никифоров”, група от СУ „Св. Климент Охридски”, деца от Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс, вокална група „Димовче” при ОУ „Проф. Димитър Димов” и други. Празникът завърши с кръшно народно хора на площада.