ezikova2808121Жанина Илиева

Коледен базар с вкусни домашно приготвени сладкиши, плетени гривнички, рисувани картички, изработени от учениците, е подреден в Гимназията за чужди езици в Ловеч.  Той не е нещо  ново за възпитаниците на училището, но тази година събраните средства ще отидат, за да помогнат на едно момче  с  мускулна дистрофия да сбъдне мечтата си. Нали това е коледният дух, да повярваш в чудото, да дадеш надежда, каза Теодора Бочева от 11 „е“ клас. Тя е от организаторите на базара.

Историята  на Николай Божиков от Калофер учениците научили от репортаж по БНТ. „Момчето е приковано към леглото, но не се отказва от мечтата си – да излезе от дома си, да застане редом до родителите си на пейката пред родния дом. За това обаче му е нужна специална количка, която  струва 12 хиляди лева, разказа Теодора.

Със своята благотворителна идея учениците са заразили и своите родители, учители, близки и приятели, които участват в правенето на сладкиши, коледни сувенири и картички. На тази кауза е посветен и Коледния концерт на 17 декември от 19,30 часа в Зала „Америка за България“. Той се организира от единадесетокласниците от Гимназията за чужди езици и е под наслов  “Да сътворим Доброто”.

.

3 коментара

  1. В 9 “а” клас на ГЧЕ са избрали доста иновативен начин да празнуват…
    Дали Дядо Коледа и джуджетата в лицето на г-н Хитов и учителите ще донесат предколедно справедлив подарък на най-заслужилия от тях?

  2. Започна предколедната еуфория… Концерти, базари, партита, купуването на подаръци, украсяването на елхи…
    http://www.youtube.com/watch?v=F0_K4-Lfczk

Comments are closed.