Малки спретнати коледари посетиха сутринта на 16 декември Община Ловеч и изпълниха поредица от коледни песни и наричания. Групата беше съставена от ученици от частното начално училище “Св. Седмочисленици” в Ловеч и се предвождаше от Ловчанския митрополит Гавриил. С децата бяха още от отец Любомир Казашки, директорката на училището Иванка Хинкова и преподаватели. Да чуят кратката програма излязоха част от служителите на общината.

След изпълненията кметът Корнелия Маринова каза: „Сигурна съм, че ще се сбъднат всички ваши хубави пожелания, за които знам, че са много искрени. Те са отправени с голяма любов – и към вашите родители, към семействата и към нас. Вие сте първите ни гости в общината преди Коледа и това е много радостно. Ние също ви желаем да растете здрави, щастливи, да имате много хубави подаръци в Святата коледна нощ, когато се ражда Иисус Христос.“

Корнелия Маринова раздаде на всички малки гости специални подаръчета с лакомства, а след това децата с голям интерес разгледаха кабинета на кмета. Те се спряха на обекти като макета на Покрития мост, както и на последните награди, което е получила институцията. След това се снимаха за спомен пред архивната снимка на стария мост.